Έχασε τη μάχη για την ζωή ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος, ο οποίος είχε προσβληθεί από κοροναϊό και νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με νόσο Covid.

Έτσι, το δικό του «αντίο» στον καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλο, είπε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Σε ανάρτησή του ο κ. Μόσιαλος αναφέρει πως ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος «ήταν ένας σπουδαίος, πολυδιάστατος (a man of many parts) και σπάνιος άνθρωπος. Ήταν ο θεμελιωτής της πολιτικής και των οικονομικών της υγείας στη χώρα μας. Η συμβολή του στο στήσιμο, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις, του Εθνικού Συστήματος Υγείας ήταν καθοριστική».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος ήταν ένας σπουδαίος, πολυδιάστατος (a man of many parts) και σπάνιος άνθρωπος. Ήταν ο θεμελιωτής της πολιτικής και των οικονομικών της υγείας στη χώρα μας. Η συμβολή του στο στήσιμο, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις, του Εθνικού Συστήματος Υγείας ήταν καθοριστική. 

Ήταν πρότυπο ακαδημαϊκού δασκάλου και υπόδειγμα δημοσίου διανοούμενου. Άφησε φεύγοντας ένα υπόδειγμα σοφίας για όσους/ες ήμασταν μαθητές του, για τους νέους φοιτητές, για ολόκληρη την κοινωνία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εύη, στον Ηλία και στον Διονύση».

Ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος ήταν ένας σπουδαίος, πολυδιάστατος (a man of many parts) και σπάνιος άνθρωπος. Ήταν ο...

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022