Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο 90χρονος που σκότωσε τον διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας στην Τήνο.

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία για το ματωμένο σκηνικό του τρόμου που συγκλονίζει το νησί της Τήνου έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο δράστης φέρεται να τέλεσε την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς όπως όλα δείχνουν είχε αποφασίσει να σκοτώσει τον 52χρονο Σπύρο Μεταξά, με τον οποίο είχε αρκετές μικροδιαφορές.

Πίσω από το φονικό φαίνεται πως κρύβεται η μήνυση που είχε κάνει στον 90χρονο ο αγιογράφος, καθώς οι δυο άνδρες ήταν γείτονες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηλικιωμένος φονιάς φαίνεται πως ήταν ο «νταής» του νησιού.

Μάλιστα, έλεγε στους αστυνομικούς ότι εκείνοι ευθύνονται για το τραγικό αυτό αποτέλεσμα, γιατί σχημάτισαν δικογραφία μετά τη μήνυση που του είχε κάνει το θύμα.

Παράλληλα με τις ύβρεις που εκτόξευε εναντίον των αστυνομικών και τις απειλές, έλεγε για τον άνθρωπο που μόλις πριν λίγα λεπτά είχε δολοφονήσει: «Καλά του έκανα».

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο δολοφόνος, αμέσως μετά την πράξη του, φωνάζει με ικανοποίηση «Τον τέλειωσα!».