Δολοφονικές απόπειρες και στα τρία νοσοκομεία στα οποία είχε νοσηλευτεί ενδέχεται να δέχτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών και την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στην ανακρίτρια.

Με βάση τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία η Τζωρτζίνα είχε υποστεί δύο ανακοπές, τη μία στο Καραμανδάνειο, όπου οι γιατροί επανέφεραν το κορίτσι μετά από 55 λεπτά ΚΑΡΠΑ και αυτή στο νοσοκομείο Παίδων, όταν πέθανε η 9χρονη.

Για τη νοσηλεία της στο Ωνάσειο γίνεται λόγος μόνο για επεισόδια που αφορούσαν μικροβιακές μολύνσεις από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε στην ανακρίτρια μια άγνωστη μέχρι πρότινος ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα, που συνέβη κατά την πρώτη ημέρα νοσηλείας της στο Ωνάσειο.  Πρόκειται για ένα επεισόδιο το οποίο του περιέγραψε, όπως είπε, η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Πήγαμε λοιπόν στο Ωνάσειο, όπου το πρώτο βράδυ εκεί η Τζωρτζίνα μου ξανά διασωληνώθηκε, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί υπήρξε ξανά αυτό το επεισόδιο, δηλαδή επαναλήφθηκε το επεισόδιο της ανακοπής όμοιο με εκείνο του Καραμανδάνειου. Λέω ότι είναι όμοιο γιατί την ίδια περιγραφή την είχα ακούσει από την κατηγορουμένη και για το επεισόδιο που έκανε η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο. Την ώρα του επεισοδίου το παιδί ήταν στη ΜΕΘ χωρίς να έχει κανέναν δίπλα του. Οι γιατροί μας ειδοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρω στις 07.00 και τρέξαμε να δούμε τι συμβαίνει. Εκεί μας ενημέρωσαν για ποιο λόγο διασωλήνωσαν τη Τζωρτζίνα», είπε στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης.




Εξετάζουν το τάμπλετ της Τζωρτζίνας

Οι εξιδεικευμένοι αναλυτές των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ συνεχίζουν την προσπάθεια να ανασύρουν τα δεδομένα των 8 κινητών τηλεφώνων αι των υπολοίπων ηλεκτρονικών συσκευών της Πισπιρίγκου, ανάμεσα στις οποίες είναι και το τάμπλετ της Τζωρτζίνας το οποίο έβγαλαν οι αστυνομικοί από το μνήμα του αδικοχαμένου παιδιού το πρωί του Σαββάτου, με εντολή της ανακρίτριας.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την απολογία του ο Μάνος Δασκαλάκης το χαρακτήρισε ύποπτο.

«Ενώ εξελισσόταν η ταφή, η κατηγορούμενη, επειδή και στους προηγούμενους θανάτους την ώρα της ταφής έβαζε μαζί με το παιδί και κάποιο αγαπημένο του αντικείμενο, εκείνη την ημέρα έβαλε στο φέρετρο το τάμπλετ του παιδιού», είπε ο Δασκαλάκης και η ανακρίτρια τον ρώτησε:

«Η ενέργεια αυτή της κας Πισπιρίγκου σας έκανε εντύπωση;»

«Εκείνη τη στιγμή όχι γιατί θεώρησα όπως σας είπα ότι ήταν κάτι που είχε κάνει και στις 2 προηγούμενες ταφές. Τώρα όμως το βλέπω ύποπτο και πιστεύω ότι πρέπει να ελεγχθεί το τάμπλετ», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Τζωρτζίνας.