Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας θα βρεθεί ο ντράμερ Γιώργος Γιαννόπουλος για να απολογηθεί για νέα «βαριά» κακουργήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανήλικων κοριτσιών. Παράλληλα, αρχίζει η δίκη του για μια άλλη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός 6χρονου κοριτσιού.

Για την τελευταία υπόθεση ο 69χρονος ντράμερ έχει καταδικασθεί με απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή «για την πράξη της αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη».

Κανένα ελαφρυντικό

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, του είχε όμως χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την έφεση. Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία του στη δευτεροβάθμια δίκη, η οποία αναμένεται σήμερα να ξεκινήσει, ο κατηγορούμενος με την πρωτόδικη απόφαση υποχρεώθηκε να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύθηκε και έξοδος από τη χώρα.

Όλα συνέβαιναν στον Ωροπό

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η 6χρονη από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013, κατ’ επανάληψη είχε γίνει βορά στις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις του ντράμερ. Όλα συνέβαιναν στην αυλή του σπιτιού του μουσικού στον Ωρωπό, το οποίο βρίσκονταν ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι που διέμενε η οικογένεια του παιδιού.

Εκεί, σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο 69χρονος μουσικός, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις, βάζοντας την ανήλικη να κάθεται στα γόνατά του για να τις δείχνει δήθεν ταινίες. Μπροστά του υπήρχε ένα τραπέζι με ένα μακρύ τραπεζομάντηλο και πίσω από αυτό το παιδί άρχισε να βιώνει τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης σε ηλικία μόλις έξι ετών.

Σήμερα στο ακροατήριο του Εφετείου αναμένεται να αναγνωστεί η κατάθεση του κοριτσιού, η οποία πλέον είναι μαθήτρια Λυκείου, όπως είχε γίνει και στον πρώτο βαθμό. Η κοπέλα σε δηλώσεις της στο Mega και την εκπομπή Live News, είχε αναφέρει εν όψει της δίκης του μουσικού σε δεύτερο βαθμό, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το ότι μίλησα εγώ και το ότι ασχολήθηκε ο κόσμος με την υπόθεσή μου, μακάρι να βοήθησε τις άλλες κοπέλες να μιλήσουν. Ευχαριστώ επίσης τους δημοσιογράφους που σεβάστηκαν ότι είμαι μικρή. Πρέπει να το ακούσουν πολλά άλλα κορίτσια στην ηλικία μου ή και μεγαλύτερα και να μη φοβηθούν αν κάτι τέτοιο τους συμβαίνει τώρα ή τους έχει συμβεί. Αυτό που μου συνέβη δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι ακόμη και τη μυρωδιά του σπιτιού αυτού του ανθρώπου, το πρόσωπό του. Έμαθα μετά ότι υπάρχουν και πολλά άλλα κορίτσια που μόνα τους βγήκαν κι αυτά και μίλησαν για το τι τους έκανε. Θέλω να πω σε όλους ότι από αυτή την ιστορία βγήκα πιο δυνατή και έμαθα να προστατεύομαι. Παρόλο που υπάρχει ακόμη μέσα μου ένα τραύμα, η επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη που δέχτηκα αρχικά με βοήθησε να το αντιμετωπίσω και έπειτα να μην αισθάνομαι ενοχή και να μην κατηγορώ τον εαυτό μου για αυτό που μου συνέβη. Έτσι, τα όσα εκείνος μου έκανε κατάφερα και δεν με εμπόδισαν να προχωρήσω τη ζωή μου. Επειδή είχα κατάλληλους ανθρώπους δίπλα μου δεν εγκλωβίστηκα παγιδευμένη στο παρελθόν».

«Πάνω από τρεις τέσσερις φορές»

Στην απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου αποτυπώνεται όμως και ο Γολγοθάς των γονιών της ανήλικης για να αποδείξουν τη βασιμότητα όσων το παιδί τους περιέγραψε αλλά και η προσπάθεια του κατηγορούμενου να βγάλει προβληματικό το κοριτσάκι.

Κομβικής σημασίας υπήρξε η κατάθεση που έδωσε στο ακροατήριο, η κλινική ψυχολόγος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., για τη βασιμότητα των όσων περιέγραψε το παιδί. Η ειδικός, η οποία ξεκίνησε να βλέπει την ανήλικη από το 2013, όταν εκείνη ήταν 8 ετών, έως και την ημέρα που εκδικάσθηκε η υπόθεση σε πρώτο βαθμό, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο η καταγγελία του κοριτσιού να είναι προϊόν μυθοπλασίας. Κατέθεσε ότι η ανήλικη της είχε πει πως ο μουσικός είχε ασελγήσει σε βάρος της πάνω από τρεις – τέσσερις φορές. «Μου είπε ότι την κάθιζε στα γόνατά του, έβλεπαν στον υπολογιστή κάτι για τη Μαδαγασκάρη και έβαζε τα χέρια του στο σώμα της και μια φορά της πήρε το χέρι και το έβαλε στα γεννητικά του όργανα. Δεν έχει και σήμερα κάποια απόκλιση σε αυτά που είπε. Δεν σταμάτησε να πηγαίνει τότε. …Ένιωθε και την ενόχληση αλλά δεν αντιδρούσε. Αυτός είναι ένας τρόπος των παιδιών που δέχονται τέτοιες ενέργειες. Η μάχη, η φυγή το πάγωμα…», είχε αναφέρει η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. στο δικαστήριο.

Είχε αρνηθεί τα πάντα

Στην απολογία του, ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, τον Απρίλιο του 2019 ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τα πάντα. Απέδωσε τις σε βάρος του κατηγορίες στο γεγονός ότι δεν δέχθηκε να καταθέσει υπέρ του συζύγου της μητέρας του παιδιού στην αντιδικία του με τον πρώην πεθερό του. «Εδώ και 25 χρόνια είναι στο συγκρότημα των Πυξ – Λαξ» είπε ο ίδιος και υποστήριξε: «…Δεν είχε μπει μέσα στο σπίτι η (..). Μια δυο φορές είχαμε δει ταινίες. Το ύφος της ήταν βλοσυρό, το πρόσωπό της μερικές φορές μου θύμιζε το πρόσωπο του κακού στην ταινία. Φαίνονταν να έχει κάποιο πρόβλημα το παιδί. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί κατέθεσε αυτά σε βάρος μου. Δεν έχω τσακωθεί με άνθρωπό, δεν έχω απασχολήσει τις αρχές».

Όμως τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία οδήγησαν το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, στην καταδίκη του κατηγορούμενου με το εξής σκεπτικό: «Στον Ωροπό Αττικής κατά το χρονικό διάστημα από 2011 έως τον Μάιο του 2013, αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε ασελγείς πράξεις περισσότερες από μια φορές σε βάρος της ανήλικής (….) και δη θώπευε τα γεννητικά της όργανα και τα οπίσθιά της βάζοντας το χέρι του μέσα από το εσώρουχό της για να ακουμπάει το πέος του προκειμένου με τις πράξεις αυτές να διεγείρει και να ικανοποιήσει τη γενετήσια επιθυμία του». Σύμφωνα με την απόφαση, η τέλεση των παραπάνω πράξεων αποδείχθηκε «πέραν πάσης αμφιβολίας» από την κατάθεση του παιδιού, την κατάθεση της κλινικής ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. η οποία επιβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, πως όσα κατέθεσε η ανήλικη έχουν πράγματι συμβεί.

Οι άλλες δικογραφίες σε βάρος του

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η μόνη δικαστική εκκρεμότητα που έχει να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Γιαννόπουλος. Σε βάρος του από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ασκήθηκε πρόσφατα κακουργηματική δίωξη για αδικήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανηλίκων κοριτσιών.

Ειδικότερα, ο 69χρονος διώκεται από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οι νέες αυτές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον μουσικό αφορούν πέντε κοπέλες, τις οποίες σύμφωνα με την κατηγορία, ο γνωστός ντράμερ κακοποίησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2013.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες διώκεται στο σπίτι του αλλά κυρίως σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε, όπως παραθέριζαν και κάποιες από τις καταγγέλλουσες. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, από το ένα κάμπινγκ ο μουσικός είχε διωχθεί καθώς οι ιδιοκτήτες του είχαν ενημερωθεί για καταγγελίες σε βάρος του.