Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την πολύκροτη υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Οι ειδικοί έχουν στρέψει πλέον την προσοχή τους στα ψηφιακά ίχνη της κατηγορούμενης στο διαδίκτυο, στη μηχανική ιατρική υποστήριξη της μικρής Τζωρτζίνας και τα κινητά τηλέφωνα.

Συγκεκριμένα, μετά την ανάσυρση του τάμπλετ, το οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου «ενταφίασε» μαζί με την 9χρονη κόρη της, οι έρευνες προσανατολίζονται και στα ιατρικά μηχανήματα που έλεγχαν την πορεία του παιδιού, με στόχο να εντοπιστούν τυχόν ανακολουθίες ή ύποπτες κινήσεις, κατά τη χρήση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Mega, το μόνιτορ της Τζωρτζίνας από τη ΜΕΘ, το διάστημα κατά το οποίο νοσηλεύτηκε η μικρή, κατέγραφε κανονικούς καρδιακούς σφυγμούς και αναπνοές, όταν αυτή βρισκόταν υπό την επιτήρηση των γιατρών και χωρίς την παρουσία της μητέρας της. Η εικόνα από το ίδιο μόνιτορ, ωστόσο, μεταβαλλόταν ραγδαία, όταν η μητέρα της βρισκόταν στο δωμάτιο νοσηλείας της.

Βιντεοσκοπούσε τις κρίσεις

Η αντικρουόμενη εικόνα από το ίδιο υποστηρικτικό μηχάνημα αποτέλεσε και την αιτία που οι θεράποντες γιατροί της Τζωρτζίνας ζητούσαν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου να βιντεοσκοπεί τις κρίσεις που εμφάνιζε το παιδί, προκειμένου να ερμηνεύσουν σε τι οφειλόταν η ραγδαία επιδείνωση της κλινικής της εικόνας.

Παράλληλα, οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στο θάνατο των δύο μικρότερων αδελφών της, της Ίριδας και της Μαλένας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτοί προήλθαν από εξωγενείς αιτίες.

Μήνυση από τον νονό

Στην περίπτωση της Μαλένας, εξελίξεις αναμένονται σήμερα και σε δικαστικό επίπεδο, καθώς μήνυση αναμένεται να καταθέσει στη διάρκεια της ημέρας ο νονός του παιδιού. Ο ίδιος φέρεται να δέχεται απειλητικά μηνύματα, τόσο από χρήστες του διαδικτύου, όσο και από το φιλικό του περιβάλλον. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του νονού της Μαλένας, Κωνσταντίνο Κρεμμύδα, τα σχόλια άρχισαν από τότε που κυκλοφόρησαν σενάρια περί ερωτικής σχέσης της 33χρονης Ρούλας και του νονού, γεγονός που ο εντολέας του το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Αναφορικά με την περίπτωση της Μαλένας, πάντως, ο Ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης τόνισε χθες πως είχε χαρακτηρίσει τον θάνατο της Μαλένας αδιευκρίνιστο, ζητώντας να εξεταστούν ξανά η καρδιά και τα σπλάχνα του παιδιού.

Την ίδια ώρα, ως τον «ορισμό» του ασφυκτικού θανάτου χαρακτηρίζει ο Ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων τα ευρήματα στην περίπτωση του μικρότερου παιδιού της οικογένειας, στην λίγων μηνών Ίριδα. Ο ίδιος εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς την αιτία θανάτου του έξι μηνών βρέφους, λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι ευρήματα έχουμε ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα, όπως πνεύμονες και εγκέφαλο, είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Ακόμα και ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα».

«Απάντηση»

Δηλώσεις, ωστόσο, υπήρξαν και από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, διαμηνύοντας δια του συνηγόρου της πως δεν σκοτώνει μια γυναίκα τον απόλυτο συνδετικό κρίκο που έχει με έναν άντρα. «Έχω ακούσει από τον κ. Δασκαλάκη ότι η εντολέας μου είχε εξωσυζυγική σχέση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μία γυναίκα να θέλει να φέρει πίσω το σύζυγό της, ενώ φέρεται να είχε εραστή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Ζάρδας.