Το Σάββατο 16 Απριλίου τα Παραπολιτικά κυκλοφορούν με τρεις μεγάλες προσφορές!

Και το 2ο βιβλίο της τριλογίας του αξέχαστου δασκάλου Σαράντου Ι. Καργάκου, «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. Η ΥΓΡΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» και 1 βιβλίο στο πνεύμα των ημέρων «ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΡΙΑ της Μεγάλης Εβδομάδος» και τη διάσημη σειρά της LAROUSSE, «ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»!

Αυτό το Σάββατο όσοι επιλέξουν να αγοράσουν την εφημερίδα Παραπολιτικά με τις προσφορές, θα αποκτήσουν και όλα τα παρακάτω:

Σαράντος Ι. Καργάκος, «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. Η ΥΓΡΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»: Tο 2ο βιβλίο της τριλογίας που ανατρέπει τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΨΕΥΔΗ για τις διαχρονικές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, αυτό το Σάββατο 16.04 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά

Μη χάσετε αυτό το Σάββατο 16.04 με τα Παραπολιτικά το 2ο βιβλίο της τριλογίας του αξέχαστου δασκάλου Σαράντου Καργάκου, που ανατρέπει τα ιστορικά ψεύδη για τις διαχρονικές σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας. Μια αποκαλυπτική Ιστορική και Γεωπολιτική μελέτη - τομή για το παρελθόν, το παρόν και τις προοπτικές του κοινού μεσογειακού μέλλοντός μας.

Μια ακόμη μοναδική προσφορά εθνικής αυτογνωσίας για όλους τους Έλληνες με την υπογραφή του σπουδαίου ιστορικού, Σαράντου Καργάκου, αυτήν την εβδομάδα αποκλειστικα με τα Παραπολιτικά.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο αείμνηστος δάσκαλος στον πρόλογο του βιβλίου: «Οι θαλασσινοί λένε πως, για να τα πας καλά με τη θάλασσα, πρέπει “να πας με τα νερά της”. Κανείς, όσο εμείς, δεν γνωρίζει τόσο καλά τα νερά της Μεσογείου. Άρα οφείλουμε όχι μόνο εμείς “να πηγαίνουμε με τα νερά της”, αλλά αυτό που ξέρουμε οφείλουμε να το διδάξουμε και στους άλλους. Αλλιώς η Μεσόγειος θα μας πνίξει. Ήδη αρχίζει να αφρίζει. Αλλά οι πολλοί “δεν ακούουν την βοήν των πλησιαζόντων γεγονότων”, όπως λέει ένας μεγάλος μεσογειακός ποιητής, ο Αλεξανδρινός Κωνσταντίνος Καβάφης».

ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ:
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Από τον Λεβιάθαν στον Αρμαγεδδώνα
Οι γεωπολιτικές έννοιες και η Μεσόγειος
Το πρώτο "ινστιτούτο" Γεωπολιτικής
Το όνομα Μεσόγειος ως γεωπολιτικός όρος
Ο Homo Mediterraneus
Η Μεσόγειος ως γεωγραφικός χώρος
Η μελέτη της Μεσογείου από γεωπολιτική άποψη
Το Βυζάντιο, οι Άραβες και η Μεσόγειος
Ce vieux cocu (ο γέρο απατημένος)
Ο Ναπολέων και η Μεσόγειος
Οι Τούρκοι και η θάλασσα
"Το πορτραίτο μιας θάλασσας"
Το "Μεσογειακό Τετράπλευρο"
Η Μεσογειακή πολιτική της Ρωσίας
Φονταμενταλισμός και πετρέλαιο
"Τις πταίει;"
Μεσόγειος: μια βιώσιμη ενότητα
Για έναν έντιμο διακανονισμό
Η Ελλάς και η μεσογειακή πρόκληση
"Ταλέντο ανθρώπου"
Επίλογος
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Από την πολιτική της Μεγάλης Ιδέας σε μια "ρομαντική" realpolitik

Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Σαράντος Ι. Καργάκος (1937-2019) γεννήθηκε στο Γύθειο το 1937. Στη διάρκεια του Εμφυλίου εγκαθίσταται στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρωταγωνίστησε στο αμφισβητικό κίνημα των ετών 1961-1967 και υπήρξε ο εισηγητής του 15% για την παιδεία.

Εργάσθηκε επί τριάντα πέντε έτη στα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Αθηνών και στους μεγαλύτερους φροντιστηριακούς οργανισμούς, στους οποίους πάντα υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Συνεργάσθηκε με τα περιοδικά Οικονομικός Ταχυδρόμος, Κοινωνικές Τομές, Ιχνευτής. Ελλοπία, Άρδην, Ευθύνη και 4 Τροχοί. Επί τετραετία (1997-2001) ήταν αρθρογράφος, επιφυλλιδογράφος και κριτικός των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής.

Έγραψε πάνω από εξήντα βιβλία. Από αυτά ξεχωρίζουν οι γλωσσικές μελέτες "Αλαλία" και "Αλεξία", η ιστορική μελέτη "Από το μακεδονικό ζήτημα στην εμπλοκή των Σκοπίων", οι συλλογές δοκιμίων "Προβληματισμοί: 'Ένας διάλογος με τους νέους" (6 τόμοι) και "Κινούμενη άμμος", το δίτομο ιστορικό έργο "Ιστορία του ελληνικού κόσμου και του μείζονος χώρου", η επίσης ιστορική μελέτη "Αλβανοί - Αρβανίτες - Έλληνες", η ογκώδης μονογραφία "Αλεξανδρούπολη, μια νέα πόλη με παλιά ιστορία", η πολιτική μελέτη: "Παγκοσμιοποίηση: Προς ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα εξουσίας". Έφυγε από τη ζωή στις 14 Ιανουαρίου 2019, σε ηλικία 82 ετών.

-ΑΚΟΜΗ, Αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν ένα βιβλίο στο πνεύμα των ημερών, «ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΡΙΑ της Μεγάλης Εβδομάδος»

Μη χάσετε ένα βιβλίο στο πνεύμα των ημερών, με την ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ, ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ (και σε μετάφραση), ΤΑ 12 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΘΡΗΝΟ.

Η υμνολογία και τα αγιογραφικά αναγνώσματα της Μ.Εβδομάδας είναι ιδιαιτέρως κατανυκτικά και μας βοηθούν να κατανοήσουμε και να ζήσουμε κυριολεκτικά τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου.

Η καλύτερη γλώσσα της Εκκλησίας είναι η ιερή Ακολουθία. Αυτή είναι η γλώσσα, με την οποία η Εκκλησία μιλάει στον ορθόδοξο λαό. Η ιερή Ακολουθία είναι μια σύνθεση από αγιογραφικά αναγνώσματα, από ψαλτικά τροπάρια κι από ιερατικές ευχές και δεήσεις.

Ο χριστιανός όλη τη Μ. Εβδομάδα έχει ένα μεγάλο δρόμο να διανύσει. Ένα δρόμο που περπάτησε ο ίδιος ο Χριστός. Μεγάλο, όχι με τις εξωτερικές, αλλά με τις εσωτερικές διαστάσεις. Αν δεν «συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν», δεν θα μπορέσουμε να νιώσουμε τα μεγάλα Μυστήρια της Εβδομάδας αυτής.

Το κοσμοσωτήρια και λυτρωτικά Πάθη του Κυρίου μας τα βιώνουμε μέσα από τις Ιερές Ακολουθίες που τελούνται κάθε βράδυ της Μ. Εβδομάδας στους Ναούς μας. Μέσα από τις Ιερές Ακολουθίες και τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μπορεί ο άνθρωπος να φτάσει στην κορυφή της πνευματικής φιλοσοφίας και στη δόξα της Αναστάσεως, ανεβαίνοντας τον ανηφορικό δρόμο του Γολγοθά και περνώντας πνευματικά μέσα από την αγωνία της Σταυρώσεως.

ΚΑΙ ΜΑΖΙ, Αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν τη διάσημη σειρά της LAROUSSE, «ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν τη διάσημη σειρά της LAROUSSE, «ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», για να επιλέξετε όποιον τόμο της επιθυμείτε.

-«ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ»
-«ΜΙΚΡΟΕΠΙΣΚΕΥΕΣ σε ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ, ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ»
-«ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ»

Ακόμα και χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία, οι χρήσιμοι οδηγοί της Larousse θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε τον χώρο σας, να επιδιορθώσετε αλλά και να κατασκευάσετε ό,τι χρειάζεστε για το σπίτι!

• Με ξεκάθαρες και πλήρεις οδηγίες βήμα βήμα κι ένα σωρό μυστικά, για να πετύχετε όλα σας τα σχέδια.

• Με περισσότερες από 400 φωτογραφίες, που θα σας δώσουν έμπνευση, πρωτότυπες ιδέες και τις καλύτερες πρακτικές λύσεις!

Θα βρείτε συμβουλές για να διαλέξετε τα σωστά υλικά, να οργανώσετε το χώρο εργασίας σας, να προετοιμάσετε τις επιφάνειες. Πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά κάθε υλικού, τις προτεινόμενες χρήσεις του και τις σωστές επιλογές. Και θα μπορείτε να κάνετε όσες κατασκευές κι αλλαγές επιθυμείτε στο σπίτι σας, χωρίς να έχετε να ζηλέψετε τίποτα από έναν επαγγελματία!

-«ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ»
Θα βρείτε συμβουλές για να διαλέξετε τα κατάλληλα υλικά, να οργανώσετε το χώρο εργασίας σας και να προετοιμάσετε τις επιφάνειες. Όλες οι τεχνικές εφαρμογής, ανάλογα με το είδος του προϊόντος: Χρώματα και διακοσμητικά επιχρίσματα, ταπετσαρίες, πλακάκια, παρκέ και ξύλινες επενδύσεις, μοκέτες και φυσικές ίνες και λοιπές επιστρώσεις δαπέδου.

-«ΜΙΚΡΟΕΠΙΣΚΕΥΕΣ σε ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ, ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ»

Με τον χρήσιμο οδηγό της Larousse θα μάθετε ό,τι χρειάζεται, για να κάνετε συνήθεις μικροεπισκευές παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις για να βελτιώσετε την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σας, εύκολα και οικονομικά. Όλες οι σωστές κινήσεις για να λύσετε τα προβλήματα σε Ηλεκτρολογικά: διαλέξτε τον σωστό φωτισμό, εντοπίστε μια βλάβη, αλλάξτε το ντουί μιας λάμπας ή έναν διακόπτη. Υδραυλικά: επισκευάστε μια βρύση ή ένα καζανάκι που τρέχει, καταπολεμήστε τις άσχημες μυρωδιές, συνδέστε ένα πλυντήριο. Μόνωση: αναζητήστε τις πηγές υγρασίας, εξασφαλίστε καλό αερισμό, διαλέξτε το καλύτερο μονωτικό.

-«ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ»

Θα μάθετε όλες τις απαραίτητες κινήσεις και τις τεχνικές, για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα ως ξυλουργός! Πριόνισμα, τρύπημα, γυάλισμα, πλάνισμα, συναρμολόγηση, τρίψιμο και βερνίκωμα! Μαζί με όλες τις πληροφορίες για τα διαφορετικά είδη ξύλου και τις χρήσεις τους, την επιλογή των σωστών εργαλείων, την οργάνωση του χώρου εργασίας σας, τις χρήσιμες και πρακτικές κατασκευές.