«Σύντομα θα έχουμε εικόνα και για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας για την υπόθεση – θρίλερ του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι στην «όλη υπόθεση κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρχαν σημαντικά ερωτηματικά ως προς το θάνατο της μικρής Γεωργίας και, για το λόγο αυτό, δόθηκαν οι οδηγίες από την πολιτική ηγεσία και από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών».

Πρόσθεσε πως μέσα από την εξέταση μαρτύρων, κυρίως γιατρών και ιατροδικαστών, συγκεντρώθηκε το απαραίτητο προανακριτικό υλικό, «το οποίο οδηγούσε σε βάσιμες ενδείξεις ότι ο θάνατος της Γεωργίας πιθανότατα να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια».

«Από τη στιγμή που επήλθε ο θάνατος και υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις από πλευράς ιατροδικαστικής υπηρεσίας, άμεσα η υπόθεση οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, το οποίο, μέσα από μια γρήγορη, εμπεριστατωμένη και πλήρη προανάκριση, την οποία διενήργησε, έθεσε τα στοιχεία ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, εν προκειμένω της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία κινήθηκε με ταχύτατο ρυθμό, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης της μητέρας και οδηγήθηκε στην κύρια ανάκριση, όπου πλέον επιλαμβάνεται ο ανακριτής», εξήγησε ο κ. Οικονόμου.

Αναφερόμενος στον θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι διενεργείται έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαλευκανθεί πλήρως και ο θάνατος των άλλων παιδιών. Υπάρχουν σημαντικά ερωτηματικά. Με τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που εξετάζονται, κάθε ημέρα έχουμε νέα στοιχεία», είπε χαρακτηριστικά.