Για «απόλυτη βεβαιότητα» αναφορικά με τα αίτια και τον μηχανισμό θανάτου της μικρής Ίριδας στην Πάτρα έκανε λόγο ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Όποιος μελετάει όλο και περισσότερο την ιατροδικαστική έκθεση του βρέφους, τόσο περισσότερο πείθεται για αυτό» τόνισε ο ιατροδικαστής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Στους πνεύμονες της Ίριδας υπάρχει περιγραφή ακόμη και ασφυκτικών κηλίδων, κάτι που δεν αφήνει περιθώρια για άλλη αιτία θανάτου» δήλωσε ακόμη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Όπως είπε ο Γρηγόρης Λέων, «το πανάκι και τα τραύματα στο στόμα του παιδιού, σημαίνει τη διαδικασία που οδήγησε στο θάνατο», κάτι που θα αποδειχθεί από την επιστημονική ομάδα που διενεργεί την έρευνα.

Ερωτηθείς για τα αίτια θανάτου της Μαλένας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας απάντησε πως πρόκειται για «πιο δύσκολο περιστατικό, αλλά είμαι βέβαιος ότι, με τον ιατρικό φάκελο του παιδιού και τις καταθέσεις των γιατρών, θα δοθούν απαντήσεις».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι, «θα αναζητηθούν τυχόν αστοχίες και προσώπων και μηχανισμών», ωστόσο, τόνισε πως «προέχει η εξιχνίαση των θανάτων».