Ελληνοφρένεια (επανάληψη)
Ελληνοφρένεια (επανάληψη) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
iliadis
Ελλάδα

Θάνατος Τζωρτζίνας: Συγκινεί ο Ηλιάδης μετά την 4ωρη κατάθεσή του - «Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη»

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες κατέθετε ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο διευθυντής της ΜΕΘ παιδιατρικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίο

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, που διενεργεί η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.
 
«Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι», τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης θεωρείται βασικός μάρτυρας, καθώς μαζί με την ομάδα του είχαν δώσει τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα, η οποία είχε διακομιστεί εκεί με τετραπληγία και παρέμεινε περίπου 4 μήνες, μετά την αιφνίδια πρώτη καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Νωρίτερα και πριν την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο δήλωσε: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο».

«Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.