Η αντίστροφη μέτρηση για να παραδοθεί το πόρισμα της άτυπης ιατροδικαστικής επιτροπής πλησιάζει προς το τέλος και οι νέες αποκαλύψεις για τους θανάτους της Μαλένας και της μικρής Ίριδας βρίσκονται όπως φαίνεται προ των πυλών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του LIVE NEWS, στο mega, o ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επαναλαμβάνει σταθερά τις τελευταίες μέρες, πως έχουν προκύψει ατράνταχτα στοιχεία, που δείχνουν ότι τα δύο κορίτσια δολοφονήθηκαν.

 Συγκλονίζει το βίντεο που απεικονίζει τη τελευταία νύχτα της Ίριδας. Εικόνες που καταγράφει η μητέρα της, που πλέον βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην περίπτωση της Τζωρτζίνας.

 Εκείνη τη νύχτα στο σπίτι της οικογένειας εκτός από την 33χρονη μητέρα βρισκόταν η αδερφή της, αλλά και η Τζωρτζίνα. Η μικρή Ίριδα δείχνει ευδιάθετη και ζωηρή. Τίποτα δεν προμηνύει αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει…

 Ο θάνατος της έγινε γνωστός την επόμενη μέρα. Όπως κατέθεσε τόσο η μητέρα όσο και η αδερφή της, το βρέφος βρέθηκε νεκρό στην κούνια που κοιμόταν δίπλα από το αιματοβαμμένο πανάκι που κρατούσε για να κοιμηθεί. Ο θάνατός της αποδόθηκε τότε στην εξαιρετικά σπάνια αγενεσία φλεβόκομβου και η υπόθεση έκλεισε.

 Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επισημαίνει ότι οι πραγματικές συνθήκες που οδήγησαν το βρέφος στο θάνατο συσκοτίστηκαν, μέσα από αλλεπάλληλα λάθη και κραυγαλέες παραλείψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί πήγαν να τραβήξουν φωτογραφίες από το δωμάτιο της μικρής, δύο μέρες μετά.

 Πριν ο χρόνος ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα στη ζωή της Ίριδας, μέσα στο σπίτι είχε σημειωθεί ένας έντονος καυγάς, που οδήγησε τον πατέρα να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει. Κάτι που πλέον επιβεβαιώνουν οι γονείς, παρά το γεγονός πως αρχικά το αρνούνταν κατηγορηματικά.

 Για την περίπτωση της Μαλένας το 2019, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αποκάλυψε πως έχουν καταγραφεί τραύματα που είναι εκδορές και πιθανότατα δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

 Καθοριστικό στην περίπτωση της Μαλένας αποδείχθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα που απέδωσε τον θάνατο του παιδιού σε ηπατική ανεπάρκεια. Τρία χρόνια μετά, αυτό το πόρισμα που τότε έκλεισε την υπόθεση, χαρακτηρίζεται άστοχο.

 Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες και τα στοιχεία που πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας καθοριστικά, για το δέσιμο των δύο συνταρακτικών υποθέσεων.

 Η επανεξέταση των στοιχείων θα γίνει συγκριτικά

«Αυτό που σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση είναι ότι έχουμε νέο δεδομένο. Η εύρεση κεταμίνης οδηγεί την έρευνα προς μία εγκληματική ενέργεια», δήλωσε στο Live News ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

 Ο ιατροδικαστής τόνισε πως η επαναξιολόγηση των στοιχείων σχετικά με τους θανάτους των παιδιών θα γίνει συγκριτικά, ο ένας δίπλα στον άλλον, προκειμένου να εντοπιστούν τα κοινά σημεία.

 Ο κ. Κούτσης ανέφερε τρία αίτια που μπορούν να οδηγήσουν σε απόφραξη των αεροφόρων οδών, δηλαδή σε ασφυκτικό θάνατο. Πρόκειται για την απόφραξη των εξωτερικών στομίων των αεροφόρων οδών, όπως για παράδειγμα όταν ένα χέρι κλείνει το στόμα και τη μύτη, την απόφραξη των αισθητορικών στομίων των αεορφόρων οδών, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο βαμβάκι ή πανάκι, και το οίδημα λάρυγγα.

 Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το πανάκι της Ίριδας προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί ένα στοιχείο που θα πρέπει να αξιολογηθεί.