Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, των εργατικών κέντρων και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Σύνταγμα ενώ η συμμετοχή του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στη σημερινή απεργία χαρακτηρίζεται ικανοποιητική. Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών: «Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει». Η συνομοσπονδία εργατών και εργαζομένων διεκδικεί βελτίωση των εισοδημάτων καθώς και περαιτέρω μέτρα αναχαίτισης της ακρίβειας αναφέροντας ότι «δεν νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική».

Στο Σύνταγμα όπου έχουν συγκεντρωθεί τα μέλη του ΠΑΜΕ, παρίσταται ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος πριν από λίγο δήλωσε: «Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί βήμα κλιμάκωσης του εργατικού κινήματος απέναντι στην ακρίβεια και υπέρ της προστασιας του συλλογικού εισοδήματος. Αποτελεί σταθμό για την ενίσχυση της δράσης κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και υπερ του εργαζομένου λαού. Συνεχίζουμε δυναμικά».


Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχωρά η ΕΛ.ΑΣ λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην οδό Σταδίου.



Ακινητοποιημένα μετρό, τραμ, ηλεκτρικός

Οπλισμένοι με υπομονή θα πρέπει να είναι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας σήμερα καθώς εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς στην απεργία που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ -ως διαμαρτυρία για το κύμα ακρίβειας- η Αθήνα θα μείνει για 24 ώρες ουσιαστικά χωρίς συγκοινωνίες.

Θα ακινητοποιηθούν μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ και τρόλεϊ. Επίσης, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός.

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

Επίσης δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, καθώς το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατόπιν προσφυγής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έκρινε παράνομη την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, των ηλεκτρονικών μηχανικών και των τηλεπικοινωνιακών.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 12μμ έως τις 4μμ προκήρυξε και η ΕΣΗΕΑ διεκδικώντας μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών, μέσω συλλογικών συμβάσεων.

Λουκέτο μπαίνει σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες, τα δημόσια νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νομαρχίες, δήμους και πολεοδομία.




Δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος

Την άρση του μέτρου του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Με κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας τους Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, δεν θα ισχύσει για αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ο Δακτύλιος στο Κέντρο της Αθήνας, λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», αναφέρει η ανακοίνωση.