Η ώρα ήταν 14:28 της 29ης Ιανουαρίου 2022 όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου ενημέρωσε νωχελικά τη νοσηλεύτρια για το «τελευταίο» επεισόδιο της μικρής Τζωρτζίνας.

Αμέσως η γιατρός και η νοσηλεύτρια έτρεξαν στον θάλαμο και μεταξύ άλλων διαπίστωσαν πως το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί ήταν… απενεργοποιημένο.

Πράγμα που σημαίνει ότι το μηχάνημα δεν χτυπούσε, όπως θα έπρεπε να κάνει όταν οι τιμές κορεσμού οξυγόνου και σφίξεων πέφτουν κάτω από το προκαθορισμένο όριο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρέμεινε ψύχραιμη και κατά τη διάρκεια των προσπαθειών των γιατρών να επαναφέρουν τη Τζωρτζίνα, παρότι βρισκόταν έξω από τον θάλαμο και παρακολουθούσε τη διαδικασία.

Όλα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας ξεκινούσαν με ταχυκαρδία (150-160 σφίξεις το λεπτό), στο τελευταίο επεισόδιο οι ιατροί βρίσκουν το παιδί απνοϊκό (32 σφίξεις το λεπτό), και το μηχάνημα που θα τους ειδοποιούσε "βουβό".

Οι γιατροί είχαν τοποθετήσει το οξύμετρο προκειμένου να τους ειδοποιεί ο συναγερμός απομακρυσμένα, μετά τα πέντε επεισόδια σε χρονικό διάστημα 13 ωρών, την προηγούμενη μέρα 28 Ιανουαρίου 2022, όπου είχε παρατηρηθεί χαμηλός κορεσμός οξυγόνου και υψηλές σφίξεις.

Πολύ πιθανόν να το έκλεισε η Πισπιρίγκου, θεωρεί η Δίωξη

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής θεωρούν πολύ πιθανόν το οξύμετρο να το έκλεισε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να αποτρέψει έγκαιρη ειδοποίηση των γιατρών και τη "διάσωση" του παιδιού, όπως είχε γίνει τον Απρίλιο του 2021 στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Κλιμάκωσε την αύξηση των δόσεων κεταμίνης από την προηγούμενη μέρα και έδωσε τη "χαριστική βολή" την επόμενη, με ενδοφλέβια χορήγηση 6,5 mg, προκαλώντας παράλληλα την "καθυστέρηση" ανταπόκρισης γιατρών και νοσηλευτών, που θα μπορούσαν να επαναφέρουν το παιδί.