Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά)
Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά) Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Ρουλα-ΓΑΔΑ
Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Για τρίτη νύχτα στη ΓΑΔΑ ακολούθησε την ίδια τακτική - Σιωπηλή και ψυχρή - Ερωτηματικό η στάση της οικογένειας – Αναμένεται το πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας

Ο ρόλος του εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η Ρούλα Πισπιρίγκου , που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ακολούθησε την ίδια διαδικασία σιωπής και κατά την τρίτη νύχτα στο κρατητήριο.

Όπως εκτιμούν Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η κατηγορούμενη ίσως βρίσκει ψυχολογικό πάτημα σε όσους την εμπιστεύονται. Αυτοί δεν είναι άλλοι από το οικογενειακό της περιβάλλον, ενώ μέχρι και τη σύλληψη της έδειχνε με κάθε τρόπο ότι την απασχολούσε η δημόσια εικόνα της.

Ερωτηματικό η στάση της οικογένειας

Ερωτήματα υπάρχουν και για την στάση των συγγενών της όπως της μητέρας και της αδερφής της, που την επόμενη μέρα από το επισκεπτήριο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, μίλησαν δημόσια για ξυλοδαρμό της Ρούλας από Αστυνομικούς, κάτι το οποίο διαψεύστηκε.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν Αστυνομικοί, είναι ότι δεν ενδιαφέρονταν για δίωξη των υπεύθυνων για τον υποτιθέμενο ξυλοδαρμό, αλλά ήθελαν να δημιουργηθεί «ντόρος».

Αναμένεται το πόρισμα για το θάνατο της Μαλένας

Την ίδια ώρα, οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή του πορίσματος της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών με επικεφαλής τον κ.Καρακούκη, που διερευνά τον θάνατο της Μαλένας το 2019.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα είναι έτοιμο το εν λόγω πόρισμα.

Ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως τόσο για την Μαλένα όσο και για την Ίριδα, τα κρατημένα δείγματα ιστών μπορούν να δώσουν απαντήσεις.

Σε περίπτωση που τα εν λόγω δείγματα δεν είναι αρκετά, μία λύση θα ήταν η εκταφή των σορών των δύο παιδιών, καθώς θα μπορούσε να ληφθεί δείγμα από τα οστά, αφού μετά τον θάνατο παύει ο μεταβολισμός σε οποιαδήποτε ουσία, με αποτέλεσμα κάποια που είναι ύποπτη και τους χορηγήθηκε να είναι δυνατό να εντοπιστεί.

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί κοινά ευρήματα στον θάνατο της Μαλένας και στον θάνατο της Ίριδας.

Ο ρόλος του εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Κομβικός πάντως μπορεί να είναι και πάλι ο ρόλος του υπερσύγχρονου εργαστηρίου της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας κ. Νικόλαο Ράικο.

Σύμφωνα με επιστήμονες που έχουν γνώση του ιατρικού φακέλου της Τζωρτζίνας αλλά και των τοξικολογικών εξετάσεων, ένα από τα φάρμακα που λάμβανε η 9χρονη σε συνδυασμό με την κεταμίνη που της χορηγήθηκε, δημιούργησε μεγαλύτερη καταστολή με αποτέλεσμα να είναι 100% φονικό το αποτέλεσμα – αν και από μόνη της η δόση ήταν θανατηφόρα-.

Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι τον Αύγουστο του 2014 , όταν η Τζωρτζίνα ήταν 9 μηνών έγινε καταγγελία για την κακοποίηση της. Αν και ενημερώθηκε η εισαγγελία Πατρών και πήγε κοινωνικός λειτουργός στο σπίτι, αναφέρθηκε ότι δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, ενώ το τότε ζευγάρι, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, ανέφεραν ότι η καταγγελία ήταν ψευδής και προερχόταν από μια γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση ο πατέρας της Τζωρτζίνας πριν την Ρούλα.