patra
Ελλάδα

Πάτρα: Άγριος τσακωμός μεταξύ Ρούλας και Μάνου - «Για τα δύο παιδιά δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο», της είπε

Να ερευνηθεί σε βάθος και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς, επισημαίνει ο Θανάσης Κατερινόπουλος

Ένας άγριος καβγάς που φέρεται να έλαβε χώρα ανάμεσα στη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη σε γραφείο της Πάτρας έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, ο καβγάς του ζευγαριού έγινε παρουσία δύο θεσμικών παραγόντων και προκάλεσε τεράστια ερωτήματα.

Όλα άρχισαν όταν ο πατέρας των τριών κοριτσιών άφησε υπονοούμενα για την εν διαστάσει σύζυγό του, λέγοντας της μάλιστα ότι «για τα δύο παιδιά δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο».

Η φράση αυτή προκάλεσε την οργή της Ρούλας Πισπιρίγκου και τελικά οι δυο τους πιάστηκαν στα χέρια.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, η Ρούλα ενδέχεται με κάποιον τρόπο να «κρατάει στο χέρι» τον Μάνο, αλλά και το αντίστροφο.

Οι σοβαρές κρίσεις στον γάμο του ζευγαριού σε ημερομηνίες λίγο πριν φύγουν τα κοριτσάκια από τη ζωή, παραπέμπουν, κατά την κρίση των αστυνομικών, στο κίνητρο.


Οι υποψίες των γιατρών

Οι γιατροί στο Καραμανδάνειο και το Ρίο, όπως υποστηρίζει το pelop.gr, πράγματι, ήταν υποψιασμένοι για τα όσα ανεξήγητα συνέβαιναν στην 9χρονη Τζωρτζίνα, όταν ήταν μόνη στο δωμάτιο η Ρούλα.

Ωστόσο, έκαναν το λάθος και δεν απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία ή την Αστυνομία.


Η «εξαφάνιση» του Μάνου και η νεκρή σπιτονοικοκυρά

Ο Μάνος Δασκαλάκης, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών του και τη σύλληψη της εν διαστάσει συζύγου του για ανθρωποκτονία από πρόθεση της μικρής Τζωρττζίνας, δηλώνει σοκαρισμένος που δεν μπόρεσε να σώσει τα παιδιά του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Δημήτρη Καράμπελα.

«Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είναι εξαφανισμένος, είναι σοκαρισμένος και περιμένει να λάβει γνώση κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας προκειμένου να τοποθετηθεί αμέσως μετά», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη κι ότι άμεσα θα τοποθετηθεί.

Από την πλευρά του, ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος δηλώνει «χαλαρή» τη στάση του πατέρα καθώς αντιδρά με μεγάλη ψυχραιμία στο γεγονός ότι η Ρούλα, η μητέρα των παιδιών του σκότωσε τουλάχιστον το ένα παιδί τους. Μάλιστα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Πισπιρίγκου να έχει κάνει «συμφωνία σιωπής» με άλλους συμμετέχοντες στην υπόθεση κι ότι θα πρέπει να ερευνηθεί η εμπλοκή κι άλλων προσώπων στη δολοφονία της Τζωρτζίνας και στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, καθώς και να ερευνηθεί σε βάθος ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς.


«Η σύλληψη της μητέρας από την Πάτρα δεν θα είναι η τελευταία»

Κι άλλες συλλήψεις προβλέπει ότι θα γίνουν ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας Πατρών και Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ εν αποστρατεία, Χρήστος Ρουγκάλας.

Ο κ. Ρουγκάλας, μιλώντας στον ANT1, αναφέρθηκε εκτενώς στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά θολά σημεία που θα πρέπει να διερευνηθούν, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για εμπλοκή σε αυτόν τουλάχιστον της κατηγορούμενης ως παιδοκτόνου.

«Με ειδοποίησαν φίλοι ότι υπάρχει τάφος που ενοικιάστηκε για 3 έτη με πληρωτή τον Εμμανουήλ Δασκαλάκη. Πάνω στον τάφο, υπήρχαν σε μια ταινία, πάνω σε σταυρό, γραμμένα τα εξής: "Ευγενία Κούτρα – Θεοδωροπούλου, ετών 69, 13 – 9 – 2020", που αντιστοιχούν στο όνομα της σπιτονοικοκυράς, την ηλικία και την ημερομηνία θανάτου της. Εγώ είχα μάθει από φίλους ότι η μακαρίτισσα ήταν άθεη και είχε γίνει καύση της σορού και όχι ταφή. Πάνω στον τάφο υπάρχει η φωτογραφία ενός ανδρός 45 ετών που δεν είχε σχέση με την νεκρή. Το περίεργο είναι ότι δεν βρίσκουμε πουθενά το πιστοποιητικό θανάτου για την άδεια ταφής που έχει εκδοθεί από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας και πως σε αυτό αναφέρεται ως αιτία θανάτου ο γυναικολογικός καρκίνος ενώ η γυναίκα ήταν σε καροτσάκι και είχε προβλήματα κινητικότητας. Δεν υπάρχει νοσηλεία, ούτε θεραπευτική αγωγή σε κανένα από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας.

Εκτός από το σπίτι στο οποίο διέμενε η ίδια και το ζεύγος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, είχε και άλλη ακίνητη περιουσία η γυναίκα αυτή και έπαιρνε και την σύνταξη του μακαρίτη του άνδρα της που ήταν δικηγόρος. Είχε ακίνητη περιουσία που είχε πουληθεί και είχε συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό», ανέφερε ο κ. Ρουγκάλας.