Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τις νέες πληροφορίες που αποκαλύπτονται για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας για την οποία συνελήφθη η μητέρα της άτυχης μικρής, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η ίδια πριν συλληφθεί συζητούσε με την αδερφή της και τα όσα ανέφερε προκαλούν αίσθηση. Όπως φαίνεται εκτός από την 33χρονη μητέρα και άλλα άτομα από το στενό περιβάλλον της, έδειχναν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τα όσα συμβαίνουν. 

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος μίλησε στο MEGA για την υπόθεση, όπου και ανέφερε τα εξής: «Όλα ξεκίνησαν από τους γιατρούς της Πάτρας. Εκείνοι χτύπησαν πρώτοι καμπανάκι». Όπως λέει υπήρχαν δημοσιεύματα στην αρχή των περιστατικών στον Τύπο της Πάτρας, που στέκονταν δίπλα στην οικογένεια.

«Έλεγαν τι είναι αυτά που ακούγονται, σταματήστε να βλέπετε αστυνομικές ταινίες». Η ίδια, μιλώντας με δημοσιογράφους στην Πάτρα της μετέφεραν ότι λίγο πριν τη σύλληψη της 33χρονης κατηγορουμένης πλέον, υπήρχε επικοινωνία των δημοσιογράφων με την αδερφή της η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Αμάν να τελειώσουν όλα αυτά να πάμε για ποτάρες. Δεν έχουν καμία συνείδηση για το τι συμβαίνει. Μιλάνε σαν να λένε ποίημα».

Παράλληλα, ο ψυχίατρος - νευρολόγος, Θάνος Ασκητής, αναφερόμενος στην υπόθεση υπογράμμισε ότι πρέπει να όλοι να είναι προσεκτικοί σε αυτά που λένε δημόσια, σχετικά με την εικόνα της κατηγορουμένης. «Είμαστε μπροστά σε ένα γεγονός τριών παιδιών που χάθηκαν. Μπορεί φαντασιωσικά να σκεφτεί ό,τι θέλει ο καθένας. Όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί, να σκεφτόμαστε τι λέμε, ας αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ο γνωστός ψυχίατρος τόνισε πως είναι αναγκαίο να εξεταστεί όλη η οικογένεια.

Ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης τόνισε πως πλέον η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. «Δεν μπορούμε να προκαταβάλουμε πράγματα. Αυτή η υπόθεση θα πάει στο τέλος, θα ανοίξει το παζλ. Σημαντικό να δούμε από τι προήλθε ο θάνατος και των δυο άλλων παιδιών». Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση είναι και η παραίτηση των δύο δικηγόρων της 33χρονης. «Ένας δικηγόρος δε φεύγει έτσι».

Μιλώντας για την ουσία που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα και οδήγησε ουσιαστικά στη λύση του θρίλερ, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ είπε ότι η κεταμίνη δεν χρησιμοποιείται και ειδικά σε τέτοιες ποσότητες. Η ουσία αυτή υπάρχει στα νοσοκομεία αλλά δεν χρησιμοποιείται, επισήμανε και η Βίκυ Παναγοπούλου, αναισθησιολόγος.

«Τα τελευταία 20 χρόνια δεν την χρησιμοποιούμε. Υπάρχει στα νοσοκομεία αλλά δεν την χρησιμοποιούμε όπως παλιότερα. Όλα τα φάρμακα που έχουν να κάνουν με την αναισθησία, βρίσκονται σε ντουλάπια κλειδωμένα».

Όπως είπε, η ποσότητα που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης ήταν μεγάλη και δεν πρόλαβε να μεταβολιστεί. «Αυτές οι ουσίες έχουν μια γλήγορη κάθαρση, μεταβολίζονται γρήγορα».