Είναι  ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ. ΑΣ. και οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε όταν κάθισε στον καναπέ της Αγγελικής Νικολούλη στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, και σε πολλές περιπτώσεις ήταν εκείνος που έδειχνε να «διαβάζει» με την πρώτη ματιά τα ίχνη ενός δολοφόνου. Δεν μάσαγε τα λόγια του και το ίδιο έκανε και με την υπόθεση της Πάτρας, μέσα από την οποία έγινε γνωστός και στο ευρύτερο κοινό.

Ο λόγος για τον Θανάση Κατερινόπουλο, τον ταξίαρχο, που από την πρώτη στιγμή αναφερόμενος στο θρίλερ της Πάτρας, μίλησε για έγκλημα.


 Κατερινόπουλος: «Έγκλημα του αιώνα για όλη την Ευρώπη»

Μάλιστα απόψε, ο Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα έκανε λόγο για «έγκλημα του αιώνα» για ολόκληρη την Ευρώπη. Ο ταξίαρχος ε.α. άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως εκτός από τον θάνατο της Τζωρτζίνας να πρέπει να ερευνηθεί και το ενδεχόμενο συμμετοχής της μητέρας και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες και επισήμανε με νόημα: «Είμαστε ακόμη στην αρχή».

 Ο κ. Κατερινόπουλος ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ η Τζωρτζίνα χαροπάλευε μιλούσε για δευτερεύοντα ζητήματα με τη νοσοκόμα και ζητούσε… σεντόνια, επισημαίνοντας ότι «πήγε χαλαρή στη νοσοκόμα για να κερδίσει χρόνο».

 Ο ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ. ΑΣ. πρόσθεσε για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά: «Αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι τα είχε σχεδιασμένα όλα εκ των προτέρων και επιδίωκε πάση θυσία τον θάνατο του παιδιού τους».

 Ανέφερε ακόμη ότι η φερόμενη ως δράστης κατηγορείται ότι επιχείρησε 6 φορές να δολοφονήσει τη Τζωρτζίνα και είναι αυτονόητο ότι ερευνάται η εμπλοκή της στον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις.


 Κατερινόπουλος: Η μάνα γίνεται σκύλα για τα παιδιά της, η Ρούλα όχι

«Άρα, να πείσει ποιον ότι δεν ευθύνεται; Η μάνα σκοτώνει για τα παιδιά της, γίνεται «σκύλα» για τα παιδιά της, εδώ δεν έγινε κάτι τέτοιο» τόνισε ο κ. Κατερινόπουλος.

 Ο απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛ. ΑΣ. χαρακτήρισε «προφητικό» το παιχνίδι των κοριτσιών, όπου το ένα έκλεινε τη μύτη στο άλλο, λέγοντας με νόημα ότι τα παιδιά αντιγράφουν τις κινήσεις που βλέπουν στο σπίτι.

 Ο Θ. Κατερινόπουλος αναφέρθηκε και στην επίσης «χαλαρή» στάση του πατέρα των παιδιών, Μάνου Δασκαλάκη, που προκαλεί κατάπληξη καθώς αντιδρά με μεγάλη ψυχραιμία στο γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε τουλάχιστον το ένα παιδί τους.

 Ζήτησε επίσης να ερευνηθεί η εμπλοκή άλλων προσώπων στη δολοφονία της Τζωρτζίνας ή και των άλλων παιδιών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα έχουμε εκπλήξεις».

 Μάλιστα ο συνεργάτης του Star δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ρ. Πισπιρίγκου να έχει κάνει «συμφωνία σιωπής» με άλλους συμμετέχοντες στην υπόθεση.


 Κατερινόπουλος: Γιατί ήταν πεπεισμένος ότι πρόκειται για έγκλημα

Ο εν αποστρατεία αξιωματικός της ΕΛΛΑΣ εμφανίστηκε, από την αρχή, πεπεισμένος ότι και τα τρία κορίτσια της οικογένειας στην Πάτρα έχουν δολοφονηθεί.

 «Είμαι πεπεισμένος πως είναι εγκληματικές ενέργειες. Ανθρώπινο χέρι πήρε για κάποιον λόγο τη ζωή και των τριών κοριτσιών. Αν θέλετε να σας δώσω ένα ποσοστό, είναι 98% δολοφονίες και 2% κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις. Εδώ έχουμε ένα πλήθος σατανικών συμπτώσεων, με τη διαφορά ότι μόνον συμπτώσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν», τόνιζε ο κ. Κατερινόπουλος σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής».

 Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου το απόγευμα της Τετάρτης ήρθε να δικαιώσει τον Θανάση Κατερινόπουλο που έριξε νέες «βόμβες», υποστηρίζοντας ότι η ίδια η μητέρα ευθύνεται για τον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της.

 «Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία αλλά μόνο για την Τζωρτζίνα, έχουμε και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία «έφυγαν» από τα χέρια της μητέρας τους.

 »Αυτό που με έκανε από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξω ότι ήταν έγκλημα, είναι αρχικά ότι έχω εξασκηθεί στη γλώσσα του σώματος και οι εμφανίσεις αυτής της κυρίας έδειξαν ότι είναι ένοχη. Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, όλοι οι θάνατοι των παιδιών έγιναν Σάββατο προς Κυριακή.

 »Επίσης, όταν στην πορεία οι ιατροί απάντησαν ότι δεν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα ήταν πλέον βέβαιο για εμένα, και μπορεί να είχα μία επιφύλαξη όμως τις τελευταίες ημέρες και με τα καινούρια στοιχεία σιγουρεύτηκα», τόνισε ο ίδιος στο δελτίο ειδήσεων του Star.

 «Κατακλυσμός» από σχόλια επικρατεί και στο Twitter τις τελευταίες ώρες με τους χρήστες να αποδίδουν τα εύσημα στον Θανάση Κατερινόπουλο που προσπαθούσε τόσο καιρό να ενώσει τα κομμάτια του παζλ και να φτάσει στην αλήθεια.


  Ποιος είναι ο Θανάσης Κατερινόπουλος

Γεννημένος το 1957 στο Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας από αγρότες γονείς με καταγωγή από το Ξηρόμερο, ο Θανάσης Κατερινόπουλος μένει στην Αθήνα και έχει έναν γιο, τον Αντώνη.

  Το 1976, κατατάχθηκε στην Αστυνομία και σπούδασε στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Από το 1996 έως το 1999, παρακολούθησε σεμινάρια στην Αμερική καθώς και στην Αγγλία σχετικά με την αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας. Το 2000 εκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία του F.B.I στο Quantico της Virginia ΗΠΑ, σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και σοβαρών υποθέσεων. Ακολούθησε ένα μεταπτυχιακό το 2001 στο Τ.ΕΜ.Α,(τμήμα Επιμόρφωσης Αξιωματικών Αστυνομίας).

  Το 2002 - 2003 απέκτησε την ειδικότητα του Διαπραγματευτή, εκπαιδευόμενος στο τμήμα του Πανεπιστημίου της Louisiana στο Socorro στο Νέο Μεξικό. Το 2004 εξειδικεύτηκε πάνω στο αντικείμενο του Διαπραγματευτή από την Ακαδημία της New Scotland Yard.

 Παράλληλα, υπηρέτησε σε διάφορες Μάχιμες Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Αττικής μέχρι το 1994 και από το 1994 έως το 2007 στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από όπου και παραιτήθηκε. Επί σειρά ετών ήταν Καθηγητής στις Σχολές Αστυνομίας και στη Σχολή Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

 Ο Θανάσης Κατερινόπουλος συμμετείχε στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων της 17η Νοέμβρη και Ε.Λ.Α και τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού.


 Η προσωπική ζωή του Θανάση Κατερινόπουλου

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος έχει κάνει έναν γάμο από τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Νώντα και τον Αντώνη.

Με αφορμή την υπόθεση της Πάτρας, ο εν αποστρατεία αξιωματικός της ΕΛΛΑΣ είχε βρεθεί στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο δικό του προσωπικό δράμα, μιας και το 2017  έχασε τον γιο του Νώντα εντελώς ξαφνικά. Ο 31χρονος νεαρός, έπεσε για ύπνο και δεν ξύπνησε ποτέ βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του.

 «Να δώσω συγχαρητήρια σε αυτό το ζευγάρι για την ψυχραιμία τους, τον αγώνα που δίνουν για την αλήθεια… Δεν τους ζηλεύω, έζησα απώλεια, δεν ήθελα να βλέπω κανέναν μπροστά μου και το γεγονός ότι ήρθαν στην εκπομπή σου και μίλησαν δείχνει ότι ενδιαφέρονται να μάθουν την αλήθεια και τους το εύχομαι».

 Εγώ δεν θα ευχαριστούσα τους γιατρούς... Δεν ήθελα να μιλήσω ούτε στον αδελφό μου που είχα χάσει ένα παιδί, όχι τρία και να βγαίνω στα κανάλι...», έλεγε με νόημα.

 Συνοδοιπόρος στη ζωή του Θανάση Κατερινόπουλου είναι η Ράνια Σολιδάκη.

 Όσο αφορά στην πολιτική του δράση, ο κ. Κατερινόπουλος στο παρελθόν ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.