Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα συνέχισαν και σήμερα οι Τούρκοι τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο, με 7 παραβάσεις, 21 παραβιάσεις, με πλήθος επανδρωμένων και μη επανδρωμένων (UAV) πτητικών μέσων, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΓΕΕΘΑ πριν από λίγη ώρα.

Προκλήσεις που ξεκίνησαν ως γνωστόν ΑΝΗΜΕΡΑ της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο και βεβαίως δεν σταμάτησαν και αυτήν την εβδομάδα καθόλου ως και σήμερα τουλάχιστον.

Συμφώνως με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, σήμερα, 4 «ζευγάρι» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και 1 «ζευγάρι» εκσυγχρονισμένων μαχητικών F-4E Phantom II (Terminator), καθώς και μεμονωμένα UAV, συνολικώς 6 αεροσκάφη, από τα οποία κανένα οπλισμένο, πραγματοποίησαν 7 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 21 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις προαναφερθείσες 21 παραβιάσεις του ΕΕΧ οι 9 πραγματοποιήθηκαν από τα F-16, ενώ οι υπόλοιπες 12 από τα UAV, ενώ δεν σημειώθηκε καμία εμπλοκή με τα αεροσκάφη «ετοιμότητος» της ελληνικής αεραμύνης.

Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της Ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν για την αντιμετώπισή τους.