Η τελευταία πράξη στην υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας γράφτηκε με τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών από την Πάτρα, βρίσκεται πια ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η 33χρονη παραμένει ανέκφραστη στη ΓΑΔΑ και δεν έχει ομολογήσει, όμως οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, που όλες αυτές τις μέρες κινούσαν τα νήματα στη μεγάλη έρευνα, χαρακτηρίζουν την υπόθεση «δεμένη».

Εκτός από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους, μαρτυρίες – κλειδιά, αλλά και την περιγραφή της ίδιας της μητέρας για τις τελευταίες στιγμές του παιδιού της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Star, είχε περιγράψει στις 17 Φεβρουαρίου, όλα όσα συνέβαιναν με τα παιδιά, από τη δική της οπτική γωνία.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, είχε επαναλάβει πολλές φορές τις τελευταίες μέρες, πως αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε παραδεχθεί πως στο δωμάτιο βρισκόταν μόνη. Ακόμα, είχε παραδεχθεί πως είχε ρωτήσει αν υπάρχουν κάμερες και πως είχε ζητήσει να νοσηλευτεί η κόρη της, σε μονόκλινο δωμάτιο.

Για την πρώτη περίπτωση είχε πει πως κάθε μάνα θα έκανε το ίδιο.

Για τις κάμερες είχε ισχυριστεί ότι φοβόταν μήπως πέσει θύμα κλοπής και για το μονόκλινο δωμάτιο, ότι οι γιατροί είχαν συμφωνήσει να της το δώσουν.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, ουσιαστικά έλεγε πως μέσα στο δωμάτιο βρισκόταν μόνη τις επίμαχες στιγμές, χωρίς να έχει μπει κάποιο άλλο πρόσωπο. Από εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους, ένα στοιχείο κομβικό.

Ό,τι και αν προέκυπτε από τις εξετάσεις, η ίδια η μάνα δεν θα μπορούσε να ρίξει την ευθύνη αλλού.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε παραδεχτεί πως βρισκόταν μόνη κοντά στην Τζωρτζίνα «επειδή έτσι θα έκανε κάθε μητέρα».

«Ενώ κοιμόμουν μαζί με την Τζωρτζίνα, πετάχτηκε και έκανε σπασμούς. Ήταν μελανιασμένη στα χείλη της. Από το φόβο μας και μόνο την πήγαμε στο νοσοκομείο», είπε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον τρίτο θάνατο.

«Την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Έβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο», πρόσθεσε.

«Η Τζωρτζίνα έμεινε στη ΜΕΘ, ανέκτησε τις αισθήσεις της και αποσωληνώθηκε. Όλα κυλούσαν ομαλά. Φτάνουμε στο σημείο του απινιδωτή. Αποφασίζουμε να μπει ώστε να ασφαλίσουμε την καρδιά. Πήγε στο Ωνάσειο και το πρώτο βράδυ έκανε το ίδιο επεισόδιο. Εκεί δεν ήμουν μπροστά. Το παιδί διασωληνώθηκε. Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά γι’ αυτό που της συνέβη», επισήμανε η μητέρα.

«Στο Ωνάσειο αντιμετώπισε πρόβλημα και με ένα άλλο μικρόβιο που το ξεπέρασε. Τότε εγώ η ίδια ζήτησα να μπαίνω παραπάνω. Μου το επέτρεψαν για την ψυχολογία του παιδιού. Ο κύριος Παπαγιάννης της έβαλε απινιδιωτή και μου ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει πρόβλημα. Μου είπε να ψάξω το θέμα του οξυγόνου», συμπλήρωσε.

Όπως έλεγαν οι γονείς, η Τζωρτζίνα συνήλθε και προσπαθούσε να ανακτήσει τους ρυθμούς της.

«Το παιδί ήταν όπως και πριν, λες και δεν είχε συμβεί τίποτα», είπε ο πατέρας της και η μητέρα πρόσθεσε ότι «μετά από 7 μήνες όμως άρχισε να μην τρώει και να κάνει εμετούς. Μας είπαν να μπει στην Παιδιατρική του Ρίου. Το βράδυ ήταν ήρεμη, κοιμήθηκε χωρίς να κάνει εμετό. Το δεύτερο βράδυ βλέπαμε τηλεόραση και μας κάνει ένα τεράστιο επεισόδιο με σπασμούς, με συνέπεια να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δεν έχουμε καταλάβει πώς προήλθε».

«Την έβαλαν σε δωμάτιο της Παιδιατρικής και το επεισόδιο επαναλαμβάνεται. Ήμασταν και οι δύο μαζί δεν ήμουν μόνη. Να ξεκαθαριστεί και αυτό επειδή κάποιοι ανίδεοι το αναφέρουν. Όταν έγινε η πρώτη βραδυκαρδία ήταν μπροστά και οι γιατροί. Τότε δούλεψε για πρώτη φορά και ο βηματοδότης», υπογράμμισε.

Όπως θυμούνται οι γονείς, σε εκείνο το σημείο οι γιατροί που προσπαθούσαν να αποφύγουν τη διασωλήνωση την επανέφεραν. «Μας είπαν να πάμε στην Αθήνα και να το ψάξουμε».

«Ρούλα, έκανες κακό στα παιδιά σου;», ρώτησε τη μητέρα ο δημοσιογράφος, με τη μητέρα να απαντά πως «κανένας δεν ήρθε να με ρωτήσει πώς ζω, πώς πείραζα εγώ να παιδιά μου;».