katerinopoulos
Ελλάδα

Θανάσης Κατερινόπουλος: Ο παρασημοφορημένος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που από την πρώτη στιγμή μίλησε για «έγκλημα» στην Πάτρα

«Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί αλλά από ότι μπορώ να εκτιμήσω αν αυτή εξεταστεί 8 - 10 ώρες όχι μόνο θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη αλλά και πώς θανάτωσε και τα άλλα δύο παιδιά», επισήμανε

Πεπεισμένος από την πρώτη στιγμή ήταν ο Θανάσης Κατερινόπουλος πως ο θάνατος των τριών ανήλικων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, έχει προέλθει από εγκληματική ενέργεια.

Όπως υποστήριζε, τα δυο στοιχεία που συνηγορούσαν σε αυτήν τη διαπίστωση ήταν το ότι δεν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα και το ότι και τα τρία παιδιά πέθαναν Σαββατοκύριακο.

Η σύλληψη της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου έρχεται να δικαιώσει τον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος αποθεώθηκε και χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χρήστες που τον παρακολουθούν και τον εκτιμούν.

Ο κ. Κατερινόπουλος γεννήθηκε το 1957 στο Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας από αγρότες γονείς, τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στο χωριό του και το Μεικτό Οικονομικό Γυμνάσιο στη πόλη του Αγρινίου.

Το 1976, κατατάχθηκε στην Αστυνομία και σπούδασε στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Από το 1996 έως το 1999, παρακολούθησε σεμινάρια στην Αμερική καθώς και στην Αγγλία σχετικά με την αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας.

Το 2000 εκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία του F.B.I στο Quantico της Virginia ΗΠΑ, σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και σοβαρών υποθέσεων.

Το 2002 - 2003 απέκτησε την ειδικότητα του Διαπραγματευτή, εκπαιδευόμενος στο τμήμα του Πανεπιστημίου της Louisiana στο Socorro στο Νέο Μεξικό.

Το 2004 εξειδικεύτηκε πάνω στο αντικείμενο του Διαπραγματευτή από την Ακαδημία της New Scotland Yard.

Υπηρέτησε σε διάφορες Μάχιμες Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Αττικής μέχρι το 1994 και από το 1994 έως το 2007 στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από όπου και παραιτήθηκε.

Ακόμα, ο Θανάσης Κατερινόπουλος συμμετείχε στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων 17 Νοέμβρη και Ε.Λ.Α και τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού.

Από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή του ήταν ο χαμός του 30χρονου γιου του Επαμεινώνδα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την 1η Μαρτίου 2017 στον ύπνο του.

Τεράστια παρηγοριά αποτελεί ο άλλος του γιος Αντώνης που του δίνει δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσει την απώλεια.

Οι πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις έγιναν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» και ο κόσμος άρχισε να τον εκτιμά ακόμα περισσότερο, εξαιτίας της τοποθέτησής του στην υπόθεση των Γλυκών Νερών.

Έτσι και στην περίπτωση της Πάτρας από τις πρώτες ημέρες χωρίς φόβο ο Θανάσης Κατερινόπουλος μίλησε για εγκληματική ενέργεια και η εξέλιξη της υπόθεσης τον δικαίωσε για ακόμη μια φορά.

«Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της. Δεν αποκλείω την κάλυψη από άτομο του στενού της περιβάλλοντος», είπε χθες ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, με αφορμή τη ποινική δίωξη που ασκήθηκε στην 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σημείωσε πως πρέπει η ΕΛΑΣ να ερευνήσει αν η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε νοσηλευτεί σε κάποια ιδιωτική ψυχιατρική κλινική στην Πάτρα. Πρόσθεσε παράλληλα πως πρέπει να ερευνηθεί από πού αγόρασε την κεταμίνη.

«Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί αλλά από ότι μπορώ να εκτιμήσω αν αυτή εξεταστεί 8 - 10 ώρες όχι μόνο θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη αλλά και πώς θανάτωσε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί είμαι πεπεισμένος πλέον ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της», επισήμανε.