Πολλά ήταν τα στοιχεία που είχαν οι αρχές από την στιγμή που ανέλαβαν την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα και όλα οδηγούσαν σε ένα πρόσωπο. Τουλάχιστον για την περίπτωση της Τζωρτζίνας οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν μοιραία στο πρόσωπο που ήταν μαζί της την τελευταία στιγμή. Την μητέρα της. Οι υποψίες μπορεί να ήταν πολλές όμως χρειάζονταν και οι αποδείξεις. Οι συνεντεύξεις της μητέρας, οι κινήσεις, οι αγωνίες της, αλλά κυρίως τα όσα έφεραν στο φως οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας έδεσαν την υπόθεση και σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της κόρης της από πρόθεση.

 Οι έρευνες της ελληνικής αστυνομίας ξεκίνησαν λίγο καιρό μετά την κηδεία της Τζωρτζίνας, όταν ήρθαν οι πρώτες αναφορές από τους γιατρούς οι οποίοι συνειδητοποίησαν ότι οι θάνατοι της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας δεν μπορούσαν να εξηγηθούν.

Αρχικά εξετάστηκαν οι γιατροί του Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, από όπου δεν προέκυψε κάτι, και στη συνέχεια εξετάστηκαν τα δεδομένα του απινιδωτή της Τζωρτζίνας. Ακολούθησαν έρευνες στο Νοσοκομείο Παίδων και τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων.

 Οι εξετάσεις έδειξαν ότι στην μικρή Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί η ουσία κεταμίνη, η οποία είναι θανατηφόρα εάν χορηγηθεί σε υψηλές δόσεις.

 Τότε οι Αρχές εστίασαν στο να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί η εν λόγω ουσία στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να αρνούνται πως έχουν δώσει κεταμίνη στην 9χρονη.


 Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο οικογενειακός της κύκλος βρισκόταν υπό στενό αστυνομικό κλοιό.

 Το στοιχείο που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην έκδοση εντάλματος σύλληψης ήταν η συμπεριφορά της 33χρονης όταν ήταν δίπλα στη μικρή Τζωρτζίνα, καθώς ήταν το μόνο άτομο που βρισκόταν στο μονόκλινο δωμάτιο.

 Επιπλέον, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις της μητέρας.

 Η 33χρονη θα οδηγηθεί αύριο στα δικαστήρια, ενώ το αργότερο μέχρι την Δευτέρα θα εμφανιστεί ενωπίον της δικαστικής λειτουργού.

 Πως προμηθεύτηκε η 33χρονη την κεταμίνη;

Η κεταμίνη είναι μία ουσία η οποία δεν πωλείται σε φαρμακεία. Μπορεί να χορηγηθεί μόνο σε νοσοκομεία, κι αυτό όταν οι συνθήκες το απαιτούν, όπως για παράδειγμα σε διασωληνώσεις.

 Επιπλέον, είναι μία ουσία που χορηγείται σε κτηνιατρικές επεμβάσεις.

 Το εύλογο ερώτημα όλων είναι πως μπόρεσε η 33χρονη να έχει πρόσβαση στην κεταμίνη.

 Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μία πιθανή απάντηση είναι η μητέρα των κοριτσιών να προμηθεύτηκε την ουσία από το διαδίκτυο.

 Σημειώνεται πως η 33χρονη είχε σπουδές νοσηλευτικής και εκτελούσε χρέη γιατρού σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.