Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Η μέθοδος είναι πολύ απλή. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Τι προβλέπουν για τον Απρίλιο

Τωρα που έχουμε φτάσει στα τέλη Μαρτίου και σε λιγότερο από μήνα είναι Πάσχα, τι μας επιφυλάσσει ο καιρός με βάση τα Μερομήνια;

Σύμφωνα με όσα «προβλέπουν», από 21 έως 31 Μαρτίου θα υπάρχουν διαστήματα κακοκαιρίας. Το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται και από 1 έως 5 Απριλίου. Τα φαινόμενα γίνονται πιο ήπια από 6 έως 13 Απριλίου που ο καιρός θα είναι βροχερός, όπως επίσης και για το διάστημα από 14 έως 20 του μήνα.

Ας δούμε αναλυτικά τι προβλέπουν τα Μερομήνια για τον Απρίλιο:

1-7: Ο Απρίλιος του 2022 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.


8-14: Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανόνικες για την εποχή θερμοκρασίες.

15-21: Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και δυνατοί ανέμοι – Καλός καιρός την Κυριακή των Βαϊων (17.04.2022)

Πως θα ψήσουμε τον οβελία

22-30: Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, που είναι και η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα (24/04/ 2022), ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf.

Ο Μάιος από την άλλη, μπαίνει με κακοκαιρία, μπουρίνια και καταιγίδες το διάστημα από 1 έως 5 του μήνα. Ο καιρός καλυτερεύει από 6 έως 20, αλλά ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, δηλαδή από 21 Μαΐου έως 31 του μήνα, προβλέπονται βροχές και ισχυροί άνεμοι.