Διεκόπη για την Παρασκευή 1η Απριλίου η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η δεύτερη συνεδρίαση του δικαστηρίου, η οποία συνοδεύτηκε με εντάσεις ανάμεσα σε υπεράσπιση και πολιτική αγωγή, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι με την πρώτη καταγγέλλουσα να καταθέτει όσα καταλογίζει στον ηθοποιό, κεκλεισμένων των θυρών. Η κατάθεση της θα συνεχιστεί την Παρασκευή με ερωτήσεις από τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο δικηγόρος της πρώτης καταγγέλλουσας, Αλέξανδρος Μίτζιας τόνισε «ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θελουμε κι εμείς για τη συνέχεια», προσθέτοντας «η κατάθεσης της κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση. Θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση».

Δείτε επίσης - Πέτρος Φιλιππίδης: Αποχώρησε τρέχοντας από την πίσω πόρτα των δικαστήριων

Το γεγονός ότι οι δύο γυναίκες θα καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια επισήμανε ο συνήγορος της τρίτης γυναίκες, Ανδρέας Βαγγόπουλος, επισημαίνοντας «το δικαστήριο παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό κατά την άποψη μας. Τα φερόμενα ως θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν».

Άλλη άποψη εξέφρασε ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας, Ζαχαρίας Σαλούστρος ξεκαθάρισε πως η δική του εντολέας θεωρεί απαραίτητη τη δημοσιότητα της δίκης στην υπόθεση. «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο» τόνισε.

Για αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η πρώτη καταγγέλλουσα κατά την κατάθεση της, έκανε λόγο ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».