Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Πειραιά, με την καθιερωμένη παρέλαση και με μια δράση υψηλού συμβολισμού στη θάλασσα της Πειραϊκής από τον Δήμο Πειραιά.

Την παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής  επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, παρακολούθησε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Νωρίτερα, παρευρέθηκε στη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ο Δήμος Πειραιά μοίρασε στα παιδιά σημαιάκια κατά μήκος της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Παραμονή της επετείου, ο κ. Μώραλης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο, κατά την επιμνημόσυνη δέηση στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, νέοι και νέες  από το χορευτικό της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Επίσης, με μια εντυπωσιακή σύνθεση με χιλιάδες λουλούδια που σχηματίζουν την Ελληνική σημαία, «ντύθηκε» ο χώρος μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο  της πόλης, σκορπίζοντας τη λάμψη των χρωμάτων της γαλανόλευκης. Την ξεχωριστή αυτή σύνθεση, επιμελήθηκε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά.     

Συγκίνηση με την μεγάλη Ελληνική σημαία που κυμάτιζε στη θάλασσα του Πειραιά

Εντυπωσιακές εικόνες που προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στην Πειραϊκή. Ο  Δήμος Πειραιά τοποθέτησε μια μεγάλη Ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας στον Όρμο της Αφροδίτης, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τις ηρωικές μάχες των Ελλήνων στη θάλασσα.

Τη διοργάνωση είχε η Διεύθυνση Εξωστρέφειας του Δήμου Πειραιά και η Α’ Δημοτική Κοινότητα με την πολύτιμη συμβολή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, του Λιμενικού  Σώματος, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Πειραϊκής «Ο Άγιος Νικόλαος».

5548-2
5541
IMG_1223-2-2
IMG_1223-4-2

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά συμμετείχε μουσικά με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και άλλων εμβατηρίων στο πνεύμα της Εθνικής μας Εορτής.

Στον Όρμο της Αφροδίτης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραµµάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη.      

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο μήνυμά του για την εθνική μας επέτειο, τόνισε:

«Χρόνια πολλά Ελλάδα! Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας. Σήμερα τιμάμε τον αγώνα του λαού μας απέναντι στον οθωμανικό ζυγό. Μετά από δύο δύσκολα χρόνια με περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας τιμήσαμε τους ήρωες και την Επανάσταση του 1821 με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην εθνική μας επέτειο, με την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, συλλόγων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

IMG_1223-2-2__1_

Εφέτος η σκέψη μας βρίσκεται στην Ουκρανία και στον δοκιμαζόμενο λαό της. Είναι ένας πόλεμος με τραγικές συνέπειες, που εξελίσσεται κοντά μας, στην Ευρώπη και μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την πατρίδα, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία είναι διαρκής.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ας κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα, έχοντας κατά νου ότι όταν είμαστε ενωμένοι ως χώρα και ως Έλληνες τα καταφέρνουμε. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλους τους Πειραιώτες»!.