Την άποψη των Ελλήνων για τον πόλεμο στην Ουκρανία αποτυπώνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega.

Σε ποσοστό 70% οι Έλληνες τάσσονται αναφανδόν κατά της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία και το 13% υπέρ. Βλέπουμε ότι είτε κάποιος είναι αριστερός είτε δεξιός φαίνεται να είναι αναφανδόν κατά της Ρωσίας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μάλιστα οι κεντροδεξιοί είναι κατά σε ποσοστό 80%.

Το 53% πιστεύει ότι ο πόλεμος θα περιοριστεί σε τοπικό επίπεδο, αλλά υπάρχει κι ένα 40% που φοβάται ότι είναι πιθανό να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη. Ποσοστό ιδιαίτερα ανησυχητικό και δείγμα του ότι ο κόσμος «μαζεύεται», φοβάται από αυτές τις εξελίξεις.
metron1
meron2

Υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία τάσσεται το 60% και κατά το 30%, ενώ όσοι δηλώνουν αριστεροί είναι υπέρ σε ποσοστό 48% και όσοι είναι δεξιοί σε ποσοστό 64%.
metron3
Αναφορικά με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία το 66% των ερωτηθέντων διαφωνεί και το 29% συμφωνεί με την απόφαση αυτή.
metron4
Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (52%) εκτιμά ότι πρέπει να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός και το 40% λέει ότι πρέπει να μείνει όπως είναι τώρα.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση