Συνεχίζονται οι σφοδρές βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται από την κακοκαιρία.

Η βροχή εντάθηκε τη νύχτα, ενώ σε κάποιες περιοχές έπεσε και χαλάζι.

Μάλιστα, τα ξημερώματα σημειώθηκε χαλαζόπτωση, ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή, στο Οροπέδιο Λασιθίου η χιονόπτωση συνεχίζεται, όπως συνεχίζονται και οι επιχειρήσεις των εκχιονιστικών μηχανημάτων του Δήμου, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

«Το χιόνι μέσα στα χωριά φτάνει τους 30 πόντους, ενώ στα υψηλότερα σημεία μπορεί το χιόνι να ξεπερνάει τους 50 πόντους» δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης.

Βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά σημειώθηκαν έως τις πρωινές ώρες σήμερα στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κρήτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - Meteo.gr, στη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα επιμείνουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, οπότε ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση.