Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Τετάρτης η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, προχωρώντας στην εκτίμηση ότι τα κρούσματα ενδέχεται να αυξηθούν λίγο ακόμη.

Ειδικότερα και αναφορικά με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, τόνισε ότι μπορεί να υπάρχει μείωση το τελευταίο διάστημα, ωστόσο οι θάνατοι παραμένουν σε υψηλό αριθμό.

Παράλληλα, για μία ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό, ιδιαίτερα στους άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα, τονίζοντας ότι «αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση και νοσούν με τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, παίρνουν οδηγίες και μένουν σπίτι τους, καθώς έχουν απλά συμπτώματα, ενώ οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν στα νοσοκομεία».

Σε σχέση με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανέφερε πως η Επιτροπή πρέπει να πάει βήμα - βήμα, διότι η άρση της υποχρεωτικής μάσκας μαζί με την Καθαρά Δευτέρα έφερε αύξηση κρουσμάτων. Επ’αυτού, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να πάει στις παρελάσεις, προσθέτοντας ότι το Πάσχα φέτος θα είναι καλύτερο και θα μπορέσουν οι πολίτες να πάνε στα χωριά τους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι μάσκες δε θα βγουν ούτε το Πάσχα.