Το χειμωνιάτικο σκηνικό στην Αττική θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων. Εκτιμάται μάλιστα ότι τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Πάντως, μέχρι το τέλος της βδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή 25 Μαρτίου, ο καιρός θα αλλάξει άρδην, καθώς προβλέπεται ανοιξιάτικο σκηνικό με τον υδράργυρο να ξεπερνά τοπικά και τους 20 βαθμούς Κελσίου

Στο νομό Αττικής και την Αθήνα, για σήμερα Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και στα απολύτως πεδινά τμήματα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Χιονοπτώσεις

Αυξημένη πιθανότητα σποραδικών χιονοπτώσεων υπάρχει και για περιοχές χαμηλού υψομέτρου, ιδιαίτερα στα βόρεια και κοντά στους ορεινούς όγκους, οι οποίες όμως το μεσημέρι θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Χαμηλές θερμοκρασίες

Μέχρι και τα μέσα της εβδομάδος προβλέπονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η επιδείνωση του καιρού αφορά στην ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά.

Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα της Κυριακής. Από την Πέμπτη και μετά ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και ανεβαίνει η θερμοκρασία.