Σχεδιο_χωρις_τιτλο__20_
Ελλάδα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Φωτογραφία - ντοκουμένο από μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Μια φωτογραφία - ντοκουμέντο της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην οποία εμφανίζεται να έχει μελανιές στα χέρια παρουσίασε η εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» του MEGA η οποία ασχολήθηκε με το θέμα του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα .

Η φωτογραφία έχει σημασία καθώς έχει αναφερθεί πως δεν υπήρχε κάποια μελανιά στα χέρια του παιδιού.

«Φαίνονται ξεκάθαρα εκχυμώσεις. Όταν έχουμε μία φωτοραφία λέμε ότι έχει μία σχετική αποδεικτική σημασία. Εάν δεν την αμφισβητήσει κανείς αυτή τη φωτογραφία πρέπει να την εξετάσει άμεσα», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Η οικογένεια ζήτησε από το κέντρο να απαντήσει τι σημαίνουν αυτές οι μελανιές, ωστόσο τους είχαν απαντήσει πως και σε εκείνους που το εξέτασαν προξένησε εντύπωση.

«Σε κάθε εκχύμωση βλέπουμε το μέγεθός της, το βάθος και όντως ένα πράγμα που βλέπουμε είναι το χρώμα τους και κάποιες από τις εκχυμώσεις είναι πιο κόκκινες. Πιθανώς να έχουν προκληθεί διαφορετικές μέρες» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

Διευκρινίζεται πως η 9χρονη, επισκεπτόταν το εν λόγω κέντρο μετά την τετραπληγία της.Εξάδελφος Ρούλας Πισπιρίγκου: Μου έκανε εντύπωση το θέμα με το πανάκι της Ίριδας

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ένας εξάδελφος της μητέρας των τριών παιδιών, Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Από τα παιδιά θυμάμαι πολλά πράγματα. Θυμάμαι ένα βίντεο που τράβηξα πριν πάει στο «Αγλαΐα Κυριακού» και ήταν ένα παιδάκι πολύ χαρούμενο. Όσον αφορά στην Ίριδα, ήταν ένα παιδάκι 6,5 μηνών. Ήδη είχαμε αρχίσει και προσπαθούσαμε να απαλύνουμε τον πόνο της Μαλένας, και ξαφνικά έφυγε και αυτό. Μετά από 20 ημέρες έγινε και το τραγικό συμβάν με τη Τζωρτζίνα και ολοκληρώθηκε η τραγωδία με τον θάνατό της», είπε.

»Η Τζωρτζίνα έπαθε μία ανακοπή στο Καραμνδάνειο πιστεύω ότι ήταν αρκετό το χρονικό διάστημα πού έγινε η ανάνηψη, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην οξυγονώνεται και να μείνει σε αυτή την κατάσταση που έμεινε μετά. Έχω την εντύπωση ότι εάν είχε διασωληνωθεί είχε δώσει δηλαδή η καρδιά της δείγματα λίγο νωρίτερα, στα 15-20 λεπτά, το παιδί ίσως να βρισκόταν στη ζωή. Μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, έμεινε εκεί ένα χρονικό διάστημα, μπόρεσε και κέρδισε τη ζωή της, πιστεύω γιατί ήταν πόλύ δυνατή και φυσικά με τη βοήθεια των γιατρών. », δήλωσε αρχικά.

Το συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου πρόσθεσε:

«Είχε μείνει τετραπληγική, και πιστεύω ήταν δύσκολο να μείνει στη ζωή, αν και κλινικά φαινόταν ότι ήταν πολύ καλά, ο γιατρός μας είπε μετά τη μαγνητική ότι ο εγκέφαλός της ήταν κατεστραμμένος», πρόσθεσε.

Για τα σημάδια στο στόμα της Ίριδας, ο ξάδερφος της μητέρας πρόσθεσε πως, «πιστεύω ότι ήταν κάποιο σημάδι από πρόβλημα στο δέρμα της, από τα σάλια ή κάτι τέτοιο».

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν με το πανάκι της Ίριδας. Το πανάκι αυτό παραδόθηκε από την ίδια τη μητέρα στις Αρχές. Εάν είχε συμβεί κάτι, δεν θα παρέδιδε κάτι από αυτά που βρήκαν μέσα στο δωμάτιο»

»Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι από την πλευρά των γονιών. Θέλανε όπως και θέλουμε όλοι μας να διελευκανθεί η υπόθεση, γιατί κάνει κακό και στη Ρούλα και στη Δήμητρα και σε όσους όσοι είμαστε γύρω. Δεν φοβάμαι για το αποτέλεσμα. Γνωρίζω και τα παιδιά από τότε που γεννήθηκαν και τη Ρούλα και τη Δήμητρα Πισπιρίγκου. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό για εμάς. Δεν μπορώ να ξέρω εάν ο θάνατος τους είναι ασφυκτικός ή όχι, δεν είμαι ιατροδικαστής. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας λέει απουσία φλεβοκόμβου, η οποία δεν ξέρω εάν μπορεί να επιφέρει κάποιο πνευμονικό οίδημα, δε γνωρίζω αλλά νομίζω ότι ήταν αυτή η αιτία» δήλωσε ο συγγενής της μητέρας.
«Πέφτω και στο γκρεμό για τη Ρούλα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο»

Για την στοχοποίηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο ξάδερφός της ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μία μάνα πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά της. Η Ρούλα ήταν και με το παραπάνω και στα 3 παιδιά. Έκανε, πιστεύω ότι καλύτερο μπορούσε. Εάν κάποιος ήθελε να κάνει κάτι, γιατί να περάσει τόσο χρονικό διάστημα και να ταλαιπωρεί ένα παιδί για να κάνει κάτι τέτοιο; Πέφτω και στο γκρεμό για τη Ρούλα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο», τόνισε.