Σε χιονισμένο τοπίο ξύπνησαν οι κάτοικοι στις γύρω περιοχές της Λαμίας, καθώς από το πρωί του Σαββάτου, σημειώθηκε χιονόπτωση στο Δομοκό, το Καλαμάκι και τη Δίβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, από νωρίς το πρωί άρχισε να χιονίζει στον δρόμο προς Δομοκό, Καλαμάκι και Δίβρη, ενώ ασθενή χιονόπτωση είχαμε και στα βόρεια προάστια της πόλης, χωρίς φυσικά να το στρώσει.

Επίσης χιονίζει και στον άξονα προς Μπράλο, καθώς και στα χωριά Ελευθεροχώρι, Σκαμνό, Οίτη, Παύλιανη, Καστανιά.




Φθιώτιδα: Χιόνια και στα ορεινά χωρία στα δυτικά

Χιόνια έπεσαν τα ξημερώματα και στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας, ενώ ασθενή χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου και σε περιοχές της ανατολικής Φθιώτιδας, Ράχες, Πελασγία, Μύλους.

Η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Φθιώτιδας και του Δήμου Λαμιέων είναι στο πόδι από τα ξημερώματα και παρεμβαίνουν όπου χρειαστεί.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων γίνεται μέχρι στιγμής χωρίς προβλήματα τόσο στο εθνικό, όσο και σε όλους τους βασικούς άξονες του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Οι φωτογραφίες είναι από το δρόμο για Μπράλο, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, όπου χιόνιζε από το ύψος της Μονής Δαμάστας και πάνω.



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την κατάσταση του οδικού δικτύου στους νομούς της Στερεάς:

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Νομός Ευρυτανίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου – Λαμίας (Ράχη Τυμφρηστού).
Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.
Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου - Φουρνά - Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».
Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου -Κρικέλλου- Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως την 42η χ/θ.




Νομός Φωκίδας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην Επαρχιακή Οδό Λιδορικίου – Καλοσκοπής, από την 1η χ/θ έως την 50η χ/θ.
Στην Επαρχιακή Οδό Πολυδρόσου - Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, από Άνω Πολύδροσο έως την 18η χ/θ (θέση Κελάρια).

Νομός Βοιωτίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από την 12η χ/θ της Επαρχιακής Οδού Αράχοβας – Επταλόφου και από τη διασταύρωση της προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα - διακοπές κυκλοφορίας - χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.