Δήλωση αποχής έκανε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, επικαλούμενη ένα περιστατικό που είχε λάβει στο στο παρελθόν με την μια εκ των συνηγόρων του ηθοποιού, Κική Μπακιρτζίδου.

Η δικηγόρος δήλωσε πως δε χρειάζεται να απέχει η εισαγγελέας, δηλώνοντας πως ότι συνέβη σε άλλη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη ανήκει στο παρελθόν και εκτιμά την εισαγγελική λειτουργό.



Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί για το θέμα.

Στη δίκη δεν παρέστη ο Πέτρος Φιλιππίδης αλλά εκπροσωπείται δια των συνηγόρων.

«Ο κ. Φιλιππιδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση» ανέφερε στο Δικαστήριο, ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος εκφράζοντας την πρόθεση του να ζητήσει ολιγοήμερη διακοπή.



Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής προτείνεται η εξέταση ως μαρτύρων των γνωστών ηθοποιών Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια.

Ο Μιχαλής Δημητρακόπουλος επισήμανε στο δικαστήριο ότι μέσω εξωδίκου ενημερώθηκε η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη για αυτήν την εξέλιξη. «Είναι αληθές, με την έννοια ότι μας κοινοποιήθηκε εξώδικο από τις γυναίκες που τον κατηγορούν, οι οποίες προτείνουν τις συγκεκριμένες γυναίκες ως μάρτυρες στο δικαστήριο. Θα είναι “παρών” ο κ. Φιλιππίδης και θα απαντήσει» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.



Νωρίτερα, έφτασαν στο δικαστήριο για οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα, Σπύρος Μπιμπίλας.