Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Νικολάου Ζορμπά», η τελετή παραδόσεως – παραλαβής της Διοικήσεως της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοικήσεως Υποστηρίξεως Στρατού (ΑΣΔΥΣ), από τον Αντιστράτηγο Λεωνίδα Κακαβά στον νεοπροαχθέντα Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη.

Η ΑΣΔΥΣ είναι ένας μείζων σχηματισμός του Ελληνικού Στρατού, επιπέδου Σώματος Στρατού, που έχει αρμοδιότητα για το σύνολο των θεμάτων Διοικητικής Μερίμνης του Στρατού Ξηράς, τόσο εν ειρήνη, όσο και εν πολέμω. Υπάγεται απευθείας στον εκάστοτε Αρχηγό ΓΕΣ (υπό Διοικητική Διοίκηση) και εδρεύει στο στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Ζορμπά», στο Δήμο Ζωγράφου Αττικής στην περιοχή Γουδή.

01
IMG_3973_1

Ποιος είναι ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης

Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης γεννήθηκε το 1965 στην Καστοριά.

Εισήχθη το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 1987 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων.

Έχει φοιτήσει σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του Όπλου του, στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου του Στρατού (ΑΣΠ) και στη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Nottingham Trent University και γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Τεθωρακισμένων και ως Διοικητής υπηρέτησε στην 289 ΙΜΑ (Σαμοθράκη), στην 6η ΕΜΑ (Βυρώνεια), στην 212 ΕΜΑ (Λαγός) και ως Διοικητής ΝΑΤΟ Operational Mentor and Liaison Team (Αφγανιστάν).

Επίσης, έχει υπηρετήσει ως επιτελής στις επιχειρήσεις ISAF-HQ στο Αφγανιστάν, Διευθυντής 3ου ΕΓ στην 7η Μ/Κ Ταξιαρχία, Επιτελής Eπιχειρήσεων South Eastern Europe Brigade (SEEBRIG), Τμηματάρχης J7 NRDC-GR, Διευθυντής Έδρας της Επιχειρησιακής Σχεδιάσεως στην ΑΔΙΣΠΟ, Υποδιοικητής της 34 Μ/Κ Ταξιαρχίας, Διευθυντής ΔΕΠΙΧ της 1ης Στρατιάς.

Το 2017 προήχθη σε Ταξίαρχο και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της ΕΛΔΥΚ/3/1 Δ.Ε.Μ στην Κύπρο.

Το 2019 προήχθη σε Υποστράτηγο και τοποθετήθηκε Διοικητής της Μεραρχίας Υποστηρίξεως (ΜΕΡΥΠ) του Στρατού.

Το Μάρτιο του 2020 τοποθετήθηκε Υποδιοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού.

Στις 9 Μαρτίου 2021 τοποθετήθηκε Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ενώ το Μάρτιο του 2022 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της ΑΣΔΥΣ.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.