Σε αλλαγή κατεύθυνσης προχώρησε το κομβόι που μεταφέρει από χθες τον Έλληνα πρόξενο της Μαριούπολης, Μανώλη Ανδρουλάκη, λόγω της πολύ άσχημης κατάστασης που επικρατεί στη Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας των βομβαρδισμών, κρίθηκε ότι δεν πρέπει η αποστολή να κατευθυνθεί προς τα εκεί για την ασφάλειά της και επελέγη άλλη διαδρομή προς τα δυτικά.

Η ελπίδα είναι ότι ως αύριο βράδυ θα έχει φτάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος.


Τι λέει ο πατέρας του

Για την επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα Προξένου στην Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, μαζί με την αποστολή του ΟΑΣΕ, μίλησε ο πατέρας του.

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Γιώργος Ανδρουλάκης είπε ότι η αποστολή μετακινείται με τρία μεγάλα λεωφορεία και κάποια συνοδευτικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.

Μετέφερε ότι, όπως του είπε και ο γιος του, συνολικά στο κομβόι βρίσκονται περίπου 80 άτομα, κυρίως Ουκρανοί υπάλληλοι του ΟΑΣΕ και μέλη των οικογενειών τους.

Ο πατέρας του Έλληνα πρόξενου στην Μαριούπολη είπε πως στο τηλέφωνο, στη συνομιλία που είχαν αργά την Τρίτη, ο Μανώλης Ανδρουλάκης ακουγόταν ευδιάθετος και χαρούμενος που κατάφερε να απεγκλωβιστεί από την Μαριούπολη, μετά από πολλές ημέρες διαβίωσης υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

«Όταν τον ρώτησα “γιατί δεν έφυγες με τους δημοσιογράφους;”, μου απάντησε “Ρε πατέρα, και ποιος θα μείνει εδώ πέρα; Είναι τόσοι Έλληνες εδώ” και με συγκίνησε», είπε ο κ. Γιώργος Ανδρουλάκης.