Έντονα αυξάνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο αριθμός των Ουκρανών προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα, μέσω του συνοριακού σταθμού του Προμαχώνα.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, μόνο χθες τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα διέσχισαν περισσότεροι από 500 Ουκρανοί, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο σε ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr χθες το βράδυ στη δομή της Σιντικής φιλοξενήθηκε μια οικογένεια, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και η δομή Σερρών.

2_4

Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται εκ νέου μεγαλύτερη αύξηση του προσφυγικού κύματος, καθώς ολοένα και συχνότερα καταφθάνουν πούλμαν με δεκάδες επιβάτες. Μάλιστα, πριν από λίγο, από τον Προμαχώνα πέρασε ένα λεωφορείο με 67 γυναικόπαιδα από την Ουκρανία, ενώ αναμένονται ακόμη δύο μέσα στις επόμενες ώρες.

1_4

Παράλληλα, μετά από 48 ώρες εργασιών, το κτίριο της Παλιάς Κτηνιατρικής Υπηρεσίας έχει τεθεί στη διάθεση των αρμόδιων φορέων και πλέον αποτελεί ακόμη ένα βιώσιμο χώρο ξεκούρασης για τους οδηγούς που φτάνουν στην Ελλάδα με ιδία μέσα.

3_4

Υπενθυμίζεται ότι στις 15.00 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης μεταβαίνει στο τελωνείο του Προμαχώνα για να διαπιστώσει ο ίδιος τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τους Ουκρανούς, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στις 15.40 θα επισκεφτεί τη δομή στο «Κλειδί», η οποία έχει λάβει τον ρόλο του «καλωσορίσματος» στους πρόσφυγες που ψάχνουν ασφαλή στέγη, μακριά από τη φρίκη του πολέμου.