H κακοκαιρία «Φίλιππος», που χτυπά τη χώρα τις τελευταίες ώρες, «έντυσε» στα λευκά πολλές περιοχές. Τα χιόνια λίγο πριν τα μέσα Μαρτίου είναι γεγονός, με πολλούς κατοίκους ανά την Ελλάδα να ξυπνούν σήμερα το πρωί και να αντικρίζουν ένα λευκό τοπίο.

Σημειώνεται πως χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ σε συστάσεις προς του πολίτες προχώρησε και η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων τα οποία θα διαρκέσουν όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Χιόνια στα ορεινά της Φθιώτιδας

Με ιδιαίτερη ένταση επισκέφτηκε τα ορεινά χωριά των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης, καθώς και του Δήμου Δομοκού, η κακοκαιρία «Φίλιππος».

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα lamiareport.gr από το βράδυ της Τρίτης (8/3) ξεκίνησε η χιονόπτωση από την πλευρά της Παύλιανης του Δήμου Λαμιέων, με το χιόνι εκεί το πρωί της Τετάρτης να αγγίζει τους 40 πόντους.

lamia2
lamia


Τους 20 πόντους έφτασε γρήγορα το χιόνι στα χωριά της Υπάτης, Λυχνό, Περιστέρι, Πύργο, ενώ και μέσα στην Υπάτη το χιόνι ξεπέρασε από νωρίς τους 5 πόντους με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μην ανοίξει το Γυμνάσιο-Λύκειο.

Έντονη χιονόπτωση και στα ορεινά χωριά του Δήμου Μακρακώμης με τη χιονόπτωση να ξεκινά ουσιαστικά στις 5 το πρωί. Μέσα σε 1 ώρα όμως είχε ρίξει μέχρι και 20 πόντους στο ορεινό Γαρδίκι! Πολύ το χιόνι και σε όλο το Δήμο Δομοκού.

Δεκάδες μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων, δουλεύουν ασταμάτητα από το πρωί προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Χιόνια στα Ιωάννινα έφερε η κακοκαιρία «Φίλιππος»

Η κακοκαιρία Φίλιππος έφερε πυκνή χιονόπτωση στα Ιωάννινα, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της χιονόπτωσης που εκδηλώνεται τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών –νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια- σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Η χιονόπτωση εκδηλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου κάτι που απαιτεί μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις. Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο σε όλες τις μετακινήσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

iwannina

 H κακοκαιρία «Φίλιππος» έφερε χιόνια στα Τρίκαλα

Όπως μεταδίδει το trikalaola.gr άσπρη μέρα είδαν οι Τρικαλινοί σήμερα και μάλιστα η χιονόπτωση που σημειώνεται από νωρίς το πρωί είναι ισχυρή, με τον βοριά να ρίχνει τη θερμοκρασία αισθητά. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα χιονίζει σε όλο το Νομό Τρικάλων, στα ορεινά, ενώ στα πεδινά διαμερίσματα η χιονόπτωση ήταν πολύ μικρότερης εντάσεως. Μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας είναι στους δρόμους και παρεμβαίνουν, όπου χρειάζεται.

Χιόνια έπεσαν και στο Πήλιο με πολλά χωριά στα ορεινά να ντύνονται στα λευκά. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω εικόνα από την Πορταριά.

phlio2
phlio

Η κακοκαιρία «Φίλιππoς» χτύπησε και την Αττική. Τα Βίλια είναι λευκό τοπίο από το πρωί της Τετάρτης, καθώς η χιονόπτωση είναι ασταμάτητη.
Χιόνι και στο κέντρο της Θήβας, με τη θερμοκρασία να είναι υπό του μηδέν.