Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Αθηνών-Λαμίας λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Η κακοκαιρία έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Αυτήν την ώρα παρατηρείται μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων αυτή την ώρα στη λεωφόρο Κηφισού μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

Η κυκλοφορία των φορτηγών στην Εθνική Οδό έχει απαγορευθεί, ενώ τα υπόλοιπα αυτοκίνητα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ειδικότερα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Στερεάς Ελλάδας προχώρησε σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας, λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των εν λόγω οχημάτων από τα διόδια των Θηβών στο 93ο χιλιόμετρο έως και τον ανισόπεδο κόμβο των Ραχών στο 242ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ενώ ακινητοποιούνται σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου.

Ακόμη με την ίδια απόφασή της απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, τον Ε65, από το 34ο χλμ. στον Δομοκό έως το 47ο χλμ. στα όρια με την Καρδίτσα όπως επίσης και το συνδετήριο στο ύψος της Ξυνιάδας από την Παλιά Εθνική Οδό μέχρι τον Ε65.

Παράλληλα απαγορεύεται η κυκλοφορία στα βαριά οχήματα και στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας-Λάρισας από το 35ο έως το 41ο χλμ. πού είναι το τμήμα μετά την πόλη του Δομοκού.

Στα συγκεκριμένα τμήματα όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.