Ανείπωτη θλίψη προκαλεί η είδηση για την υπόθεση του 6χρονου αγοριού που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Πάτρα, καθώς οι γιατροί ανακοίνωσαν σήμερα στην οικογένειά του ότι είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, το αγοράκι έπεσε από το μπαλκόνι το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή της Κρήνης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Διασωληνώθηκε αμέσως στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, δίνοντας μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Μετά τη σκληρή ανακοίνωση των γιατρών, οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, για να χαρίσουν ζωή σε άλλα παιδιά, που δίνουν επίσης τον δικό τους αγώνα.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, έχουν ολοκληρωθεί τα τεστ εγκεφαλικού θανάτου και οι γονείς έχουν συναινέσει στο να γίνει δωρέα των οργάνων του. Έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για να ακολουθηθεί η διαδικασία για την εύρεση των ληπτών.

«Δυστυχώς η μάχη για τον Κωνσταντίνο δεν κερδήθηκε. Έδωσε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα στη ΜΕΘ αλλά η κρανιοεγκεφαλική κάκωση ήταν βαρύτατη, με αποτέλεσμα τον εγκεφαλικό θάνατο. Οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα και να δοθούν σε άλλα παιδιά. Υποκλινόμαστε στην απόφασή τους αυτή», δηλώνει ο κ. Ηλιάδης.