Την πύλη του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας θα περάσει σήμερα προκειμένου να απολογηθεί ο κατηγορούμενος για την τετραπλή δολοφονία της οικογένειας στην Ανδραβίδα.

Ο 60χρονος κατηγορείται για την δολοφονία των δύο γονέων και των δύο μικρών παιδιών τους, ενάμισι και δυόμισι ετών. Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι πυροβόλησε τους γονείς και έπνιξε τα παιδιά.

Σε δηλώσεις που έκανε ο αυτεπαγγέλτως διορισθείς συνήγορος υπεράσπισης, Σπύρος Ανδριόπουλος, ανέφερε ότι «ο κατηγορούμενος έχει πει κατά τη διάρκεια της προανάκρισης πως έχει κάνει τους δύο φόνους των ενηλίκων, ενώ ως προς τα ανήλικα θύματα, έχει δηλώσει πως δεν θυμάται».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την πράξη «δεν ήταν τα χρήματα, αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό».

Στις ανακοινώσεις που έγιναν την περασμένη Κυριακή από την Αστυνομία, έγινε γνωστό πως δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί, επειδή ο δράστης χρησιμοποίησε μαξιλάρι και πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα θύματά του.

Όσον αφορά στις δολοφονίες των δύο βρεφών της οικογένειας, ο 60χρονος δεν έχει ομολογήσει ενώ κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στη συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς. Το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι «δεν έχει συγχώρεση για αυτό».

Αν και σήμερα, στην απολογία του αποφύγει να αναφερθεί στον θάνατο των δυο παιδιών, πιθανόν να ζητηθεί αναπαράσταση του εγκλήματος και μάλιστα στο χώρο που τέλεσε τις φρικαλέες πράξεις του.

Εμετικό θράσος από τον δολοφόνο

Αίσθηση προκαλεί και το απύθμενο θράσος του δολοφόνου, ο οποίος ζητούσε από τους αστυνομικούς να τον βοηθήσουν για να πέσει στα μαλακά, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Ο 60χρονος, Δ.Β., σπιτονοικοκύρης της οικογένειας, ήταν γνωστός στους γείτονές του στην Ανδραβίδα. Στο παρελθόν είχε πυροβολήσει έναν γείτονά του 7 φορές, ήταν γνωστό το πάθος του για τον τζόγο και οι απόψεις που είχε για τους Ρομά. Ετσι, μετά το άγριο φονικό στην Ανδραβίδα, οι αστυνομικοί σχεδόν αμέσως έστρεψαν τις έρευνές τους στον 60χρονο, του οποίου τα ίχνη αγνοούνταν μετά τις τέσσερις δολοφονίες. Γι’ αυτό και ήθελαν με κάθε τρόπο να τον συλλάβουν.

Οπως αναφέρει το pelop.gr, ο 60χρονος που είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της οικογένειας, ήθελε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να το σκάσει στο εξωτερικό. Κι αυτό γιατί ήθελε να πάρει χρήματα, ταυτότητα και ταξιδιωτικά έγγραφα και να ξεφύγει… Τον συνέλαβαν όμως οι αστυνομικοί προτού εξαφανιστεί. Συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά του.