Σύμφωνα με τις εικόνες που δημοσιεύει το epiruspost η πόλη των Ιωαννίνων έχει ντυθεί στα λευκά εξαιτίας της κακοκαιρίας «Φίλιππος». Από χθες το βράδυ δρόμοι, σπίτια, αυτοκίνητα και δέντρα φέρει λευκό σεντόνι ενώ η κίνηση των πολιτών είναι πολύ περιορισμένη.

Κλειστά τα σχολεία

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της χιονόπτωσης που εκδηλώνεται, τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών –νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια- σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Η χιονόπτωση εκδηλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου κάτι που απαιτεί μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις. Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο σε όλες τις μετακινήσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Δείτε τις εικόνες

Γιαννενα_κακοκαιρια_Φιλιππος__1_
Γιαννενα_κακοκαιρια_Φιλιππος__2_

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Στην προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων προχώρησε με απόφασή της η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.
Επίσης με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Ιωαννίνων.
Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στην Εγνατία Οδό λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.