Χιονια2
Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μπιάνκα»: Στα λευκά ντύθηκαν περιοχές της Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

Χιόνια σε δυτική και ανατολική Μακεδονία – Κλειστά τα σχολεία – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Απότομη βουτιά έκανε το θερμόμετρο μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπιάνκα», η οποία συνεχίζει να σαρώνει και τη Θεσσαλονίκη.

Χιονόπτωση παρατηρείται στις περιοχές του Ωραιοκάστρου, του Πανοράματος, του Χορτιάτη, ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έχουν εμφανιστεί σε Πανόραμα, Πεύκα, Φίλυρο, Μελισσοχώρι, Δερβένι, Ασβεστοχώρι, Δρυμό και Σίνδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει αποκλεισμός δρόμου από δυνάμεις της Τροχαίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σημεία όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιόνια σε δυτική και ανατολική Μακεδονία

Εν τω μεταξύ, χιονίζει από χθες το βράδυ σε περιοχές της Δυτικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, σε υψόμετρο άνω των 200 μέτρων και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη πάνω από τα 300 μέτρα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία, με χιόνια, χιονόνερο και βροχές. Χιονόπτωση σημειώνεται στις παρυφές της Βέροιας και μέσα στην πόλη της Νάουσας, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται προβλήματα, καθώς και σε περιοχές της Πιερίας και του Κιλκίς.

Σήμερα δε λειτουργούν τα σχολεία στις ενότητες δήμων, που πλήττονται από την κακοκαιρία. Συγκεκριμένα, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης δε λειτουργούν οι σχολικές μονάδες στις Δημοτικές Ενότητες Σοχού, Λαχανά και στην Τοπική Κοινότητα Όσσας του δήμου Λαγκαδά. Στον Δήμο Νάουσας δε λειτουργούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καθώς και όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Η.Π. Νάουσας.

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα και οι σχολικές μονάδες του δήμου Βέροιας, στις τοπικές κοινότητες Ριζωμάτων, Ράχης, Τριποτάμου, όπως επίσης το 9o Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, το 1ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Βέροιας (Γιοτζαλίκια) και το 1ο ΓΕΛ Βέροιας (Πανόραμα).

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικού τύπου ελαστικά θα πρέπει να φέρουν τα οχήματα που κινούνται στον νομό Ημαθίας από το 76ο έως το 97ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στις επαρχιακές οδούς Βέροιας με Ξηρολίβαδο, Δάσκιο και Φυτειά, τις οδούς προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3/5 Πηγαδιών, στη δημοτική οδό Νάουσας – Ροδοχωρίου. Στην Πέλλα, από το 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – χιονοδρομικού κέντρου Βόρα, στην Πιερία από το 35ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας, από το 22ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης προς το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου και στην επαρχιακή οδό Κολινδρού – Ρυακίων.
Αλυσίδες χρειάζονται και οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους στη Χαλκιδική, από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) και στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας.

Δείτε τα βίντεο