Νέα κακοκαιρία αναμένεται στη χώρα σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου.

Ειδικότερα, ο Σάββατο η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα. Μέχρι το μεσημέρι τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, σταδιακά όμως νεφώσεις θα αναπτυχθούν στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας.

Πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια, και κυρίως στη δυτική Ελλάδα, από όπου θα ξεκινήσει και η μεταβολή του καιρού με βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και γενικότερα στα βορειοδυτικά ορεινά. Τα φαινόμενα θα έχουν την τάση κατά τη διάρκεια της νύχτας να επεκταθούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, με πολύ ισχυρές βροχές να επηρεάζουν τόσο περιοχές στη δυτική Ελλάδα, όσο και στη Θεσσαλία.

Δεν θα αλλάξει σημαντικά η θερμοκρασία, με το θερμόμετρο στους 14°C στα βόρεια, 14-17°C στις υπόλοιπες περιοχές και 17-18°C βαθμούς στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 3-5 θα ενισχυθούν το απόγευμα καθώς θα πλησιάζει το βαρομετρικό χαμηλό στα 6-7 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 3-4 στα Δωδεκάνησα 5-6 μποφόρ. Και προς το βράδυ θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει αραιή συννεφιά, μετά το μεσημέρι θα πυκνώσει και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αργά τη νύχτα. Η θερμοκρασία 7-15 βαθμούς και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αραιή συννεφιά, κατά διαστήματα πιο πυκνή από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-14°C, νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Έρχεται κακοκαιρία την Κυριακή

Σημαντική κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα την Κυριακή, με βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις. Αν και ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα, οι ισχυρότερες βροχές θα εντοπίζονται στα κεντρικά και βόρεια και στο Αιγαίο και μικρότερης έντασης στα δυτικά και νότια. Θα χιονίσει σε όλες τις ορεινές περιοχές, ωστόσο σφοδρές χιονοπτώσεις θα πλήξουν τόσο τη βόρεια Ελλάδα, όσο και την Θεσσαλία και μάλιστα στη βόρεια Ελλάδα χιόνια αναμένονται ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Χιονοθύελλες θα σημειωθούν σε συνδυασμό και με τους σφοδρούς ανέμους που θα φτάνουν τα 7-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια με 9 βαθμούς το μεσημέρι λόγω του βοριά, 13 στα δυτικά. Ο νοτιάς στις υπόλοιπες περιοχές θα κρατήσει τον υδράργυρο στους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος τη Δευτέρα θα παραμείνει άστατος ο καιρός, με χιόνια, βροχές και καταιγίδες, αλλά όπως βλέπεται και στο χάρτη θα υπάρχουν και υφέσεις των φαινομένων. Η σταδιακή στροφή των ανέμων σε βοριάδες σε όλο το Αιγαίο με ένταση 5-7, στα βόρεια και 8 μποφόρ, θα επιτρέψει στη θερμοκρασία να φτάσει σε χειμωνιάτικα επίπεδα κοντά στους 10-13 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι. script src="https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js">