Ξεκινάει πάλι στο Εφετείο της Πάτρας η δίκη για τη δολοφονία του αμερικανού φοιτητή στο Λαγανά Ζακύνθου , το καλοκαίρι του 2017.

Ειδικότερα, στο εδώλιο θα καθίσουν ξανά οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον, που συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν έπεσε νεκρός από τα πολλαπλά χτυπήματα που είχε δεχτεί έξω από νυχτερινό κέντρο από Σέρβους τουρίστες.

Συγκεκριμένα, στις 7 Ιουλίου του 2017, ο Χέντερσον έχανε τη ζωή το ύστερα από «ντου» ομάδας Σέρβων εναντίον του, με εννέα άτομα να συλλαμβάνονται και έναν μόνο εξ’αυτών να βρίσκεται στη φυλακή.

«Περιμένουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και οι κατηγορούμενοι θα καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση», δήλωσε η μητέρα του. «Δεν γίνεται σε ένα πολιτισμένο κράτος οι άνθρωποι να μπορούν να διαπράττουν ένα τέτοιο έγκλημα με ατιμωρησία και ελαφριές ποινές, πρέπει να αντιμετωπιστεί με την μεγαλύτερη αυστηρότητα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ενδιαφέρον από την Καμάλα Χάρις

Στη διάρκεια της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Στην δίκη σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε μόνον ένας από τους δράστες, ενώ η κατηγορία από ανθρωποκτονία μετατράπηκε σε θανατηφόρο σωματική βλάβη. Ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά την καταδίκη άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι η ποινική αντιμετώπιση της υπόθεσης δεν ήταν ανάλογη της βαρύτητας του εγκλήματος και ανέπεμψε την υπόθεση για νέα εκδίκαση.