Σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση περιλαμβάνονται σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών πέντε γυναίκες εναντίον του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργου Γιαννόπουλου ο οποίος ήδη έχει στο ιστορικό του μία πρωτόδικη καταδίκη για το βιασμό ανήλικης κοπέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά τους οι γυναίκες -οι οποίες δε σχετίζονται μεταξύ τους- καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον μουσικό όταν εκείνες ήταν σε πολύ τρυφερή ηλικία, και συγκεκριμένα στην πλειοψηφία τους δεν είχαν καν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι περιγραφόμενες αξιόποινες πράξεις αναφέρονται σε διαφορετικά πραγματικά περιστατικά, διαφορετικές χρονολογίες και διαφορετικούς τόπους.




Φαίνεται πως αυτή η μηνυτήρια αναφορά είναι μόνο η αρχή, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πέντε γυναίκες αναφέρουν ονόματα και γεγονότα και άλλων κοριτσιών, τα οποία αναμένεται να κληθούν στο πλαίσιο της έρευνας που θα διεξαχθεί άμεσα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» μίλησε ο δικηγόρος Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

«Τα θύματα, επειδή η προηγούμενη υπόθεση έτυχε προστασίας και δεν αποκαλύφθηκε τίποτα, έκαναν αυτό που τους αναλογεί. Είναι νεαρές γυναίκες που βγήκαν μόνες τους και υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά. Οι εξελίξεις αναμένονται και περιμένουμε και άλλες καταθέσεις μέσα στην εβδομάδα. Τώρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη να δράσει. Θα κληθούν να καταθέσουν οι μάρτυρες και θα ενημερωθεί ο κατηγορούμενος ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία που βρήκε. Για την πρώτη υπόθεση υπάρχει εφετείο στις 11 Απριλίου», είπε ο κ. Παπαϊωάννου.