Απολογείται σε λίγη ώρα στον Άρειο Πάγο και ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, για να απολογηθεί για αδικήματα που αφορούν τη συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, είναι ο κεντρικός πρωταγωνιστής της έρευνας με τις παρεμβάσεις που έχουν καταγγελθεί εναντίον του στο έργο της Δικαιοσύνης την περίοδο διερεύνησης της υπόθεσης Novartis από τους εισαγγελείς διαφθοράς αλλά και σε υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Θυμίζουμε ότι σε σχέση με την ίδια υπόθεση έλαβε προθεσμία για τις 2/3 για να απολογηθεί απολογηθεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η εισαγγελέας αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία και υποστηρίζει ότι εδώ και τρία χρόνια επιχειρείται να μετατραπεί το τεράστιο διεθνές σκάνδαλο σε «σκευωρία Novartis», ενώ κάνει και κάνει λόγο για πιέσεις προκειμένου να μην προχωρήσει η έρευνα. Μάλιστα, σε δήλωσή της δήλωση απαντούσε ευθέως στην διατύπωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά «θα τους πάω μέχρι τέλους», λέγοντας: «Αντίθετα η δική μου μόνη απάντηση και ακλόνητη θέση είναι η δέσμευσή μου, ότι θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την αλήθεια και το δίκαιο, με σθένος, πραγματικά «μέχρι τέλους»».