Σχεδιο_χωρις_τιτλο__3_
Ελλάδα

Η 20χρονη κτηνοτρόφος που κάνει θραύση στο TikTok

Η Μαρία Ρέτσα αποφάσισε από πολύ νωρίς να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά

Η 20χρονη κτηνοτρόφος Μαρία Ρέτσα είναι η μόνη γυναίκα στον Γαβαλά Ευβοίας, ένα μικρό χωριό 400 περίπου κατοίκων, 7 χιλιόμετρα από το Αλιβέρι Εύβοιας, που ασχολείται με την κτηνοτροφία.

Η 20χρονη κτηνοτρόφος Μαρία Ρέτσα μιλάει για τη δυσκολία του επαγγέλματός της. Όπως ανέφερε, «η κτηνοτροφία έχει τις δυσκολίες της, έχει όμως και τα καλά της, όπως όταν είναι η εποχή που γεννιούνται τα μικρά ζώα». Σχετικά με τα βίντεο στο TikTok της με τουλάχιστον 35 χιλιάδες likes, στα οποία δείχνει τη καθημερινότητα μιας νεαρής κτηνοτρόφου, αναφέρει: «Στην αρχή ξεκίνησα να ανεβάζω βίντεο απλά επειδή μου άρεσαν, μετά όμως είδα ότι άρεσαν και στον κόσμο, ο οποίος μου έγραφε πολύ όμορφα μηνύματα στα σχόλια».

Η νεαρή κοπέλα, προτού αποφασίσει να αφοσιωθεί σε αυτό που αγαπά, αποφοίτησε από τον Τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Αλιβερίου. Το καθημερινό της πρόγραμμα περιλαμβάνει ξύπνημα από το χάραμα προκειμένου να ετοιμάσει τις τροφές για τα ζώα. «Τον χειμώνα ξυπνάω έξι το ξημέρωμα, ενώ το καλοκαίρι που έχουμε και τα γεννητούρια των ζώων ξυπνάω από τις τέσσερις». Δείχνει να αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα που θέλουν μόνο τους άνδρες να ασχολούνται με την κτηνοτροφία.

Στον ελεύθερο χρόνο της πηγαίνει για χαλαρούς περίπατους στη γειτονιά με τα σκυλάκια, συναντιέται με τη φίλη της στην καφετέρια του χωριού ή επισκέπτονται φιλικά σπίτια. Πέρα από τη στήριξη των φίλων της, έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στα social media από λάτρεις της ζωής στα χωριά, που της στέλνουν δεκάδες μηνύματα θαυμασμού και κοινοποιούν τις selfies που αναρτά από τη βοσκή του κοπαδιού καθώς έτσι αποδεικνύεται πως τα μικρά αγροτικά μέρη της Ελλάδας έχουν ακόμα νεανική ζωή. «Η οικογένειά μου, οι γνωστοί και οι παρέες μου χαίρονται που με βλέπουν να κάνω αυτό που αγαπάω, ανάμεσά τους η φίλη μου η Μαριάννα που ξέρω ότι θέλει πάντα να έχω χαρές στη ζωή μου.

Οι άνθρωποι που με παρακολουθούν στα social media χαίρονται εξίσου που βλέπουν μια κοπέλα να ασχολείται με ένα επάγγελμα που έχει τόσα καλά αλλά και κακά. Είναι λίγο σπάνιο να βλέπουν κοπέλες μέσα σε γίδια και πρόβατα, μου στέλνουν πάρα πολύ όμορφα μηνύματα που με ενθαρρύνουν να συνεχίσω να κάνω αυτό που λέει η καρδιά μου».

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 17/2