Νέα δίκη για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων για revenge porn, μετά από έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά της απόφασης του δικαστηρίου. Η άποψη του εισαγγελέα Πρωτοδικών, που στέλνει εκ νέου στο εδώλιο τον παρουσιαστή, είναι πως θα έπρεπε να δικαστεί για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών

δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος με επαπειλούμενη ποινή έως 10 χρόνια. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε την περασμένη βδομάδα σε πενταετή φυλάκιση με αναστολή για τη δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές στιγμές με πρώην σύντροφό του το 2016. Καταδικάστηκε δηλαδή για πλημμέλημα. Η έφεση υπέρ του νόμου του εισαγγελέα κατά της απόφασης ασκήθηκε γιατί διαφωνεί με το χαρακτηρισμό της πράξης ως πλημμέλημα και ζητεί ουσιαστικά να δικαστεί για κακούργημα με ανώτερη ποινή έως 10 χρόνια, όπως αναφέρει το dikastiko.gr. Μετά από αυτά, ο παρουσιαστής θα δικαστεί εκ νέου για την ίδια υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως ο Άρειος Πάγος, όπως είχε αποκαλύψει το dikastiko.gr, τάσσεται με πρόσφατη απόφασή του υπέρ της δίωξης για κακούργημα σε ανάλογες περιπτώσεις. Θεωρεί δηλαδή το Ανώτατο Δικαστήριο πως η ηθική βλάβη δεν υπόκειται σε «ποσοτικό κριτήριο». Για το λόγο αυτό και επικύρωσε απόφαση του Εφετείου, για παραπομπή σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα στην περίπτωση revenge porn, πάνω στην οποία στηρίχθηκε και η υπόθεση του παρουσιαστή. Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η νομοθετική πρόβλεψη για την ύπαρξη περιουσιακού οφέλους από τον όποιον κατηγορούμενο, που οδηγεί σε κακούργημα, ισχύει και στην περίπτωση ανεπανόρθωτης ηθικής βλάβης.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 17/2