O 44χρονος Ρομά που εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής σε πάρκο στο Μενίδι έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής στην οποία προχώρησε ο ιατροδικαστής.

Ειδικότερα, πιθανολογείται, σύμφωνα με το thetoc.gr, ότι ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα που δέχτηκε από έναν 38χρονο αστυνομικό, που τον κυνήγησαν και τον ξυλοκόπηασν τη στιγμή που τον είδαν να κλέβει εξωτερική μονάδα air-condition από ακατοίκητο σπίτι. 

Σύμφωνα πάντα με το thetoc.gr, από τις κάμερες ασφαλείας κατεγράφη η δράση των δύο συλληφθέντων, όπου διακρίνονται να χτυπούν τον 44χρονο και τους έχουν αναγνωρίσει αυτόπτες μάρτυρες. Παρά το γεγονός, οι δύο τους δηλώνουν ότι δε φέρουν καμία ευθύνη για το γεγονός.

Το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Ευελπίδων οι δύο άνδρες που πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε βάρος του αστυνομικού, ενώ ο 67χρονος διώκεται για συνέργεια στην πράξη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο βίντεο που κατέγραψε το επεισόδιο, ο συνταξιούχος φαίνεται να προσπαθεί να σταματήσει τον 44χρονο όταν εκείνος προσπαθεί να διαφύγει μετά την απόπειρα κλοπής με μία πέτρα, με τον αστυνομικό να φέρεται να τον χτυπάει σε πρόσωπο και σώμα. Οι δυο τους είχαν δει τον άνδρα που επιχειρούσε να κλέψει τη μονάδα κλιματισμού, τον καταδίωξαν και του κατάφεραν τα χτυπήματα.

Λίγη ώρα αργότερα κάτοικοι της περιοχής, εντόπισαν τον 44χρονο νεκρό με σημάδια ξυλοδαρμού σε πάρκο και ειδοποίησαν τις αρχές.

Όπως γίνεται γνωστό, σύμφωνα πάλι μς το thetoc.gr, ο 38χρονος αστυνομικός είναι αντιεμβολιαστής και πρώην μέλος της φρουράς πολιτικού προσώπου. Είχε μεταφερθεί πρόσφατα στην Άμεση Δράση λόγω της άρνησης του να εμβολιαστεί.