Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη Πρόεδρος του «Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, που είναι σήμερα μιλάει αποκλειστικά στην Σάσα Σταμάτη και τo parapolitika.gr και στέλνει το δικό της μήνυμα για την ημέρα: 

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου είναι μια ημέρα αγάπης και αλληλεγγύης για τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Μια ημέρα που πρέπει να μας θυμίζει πως σε αυτό τον σκληρό και δύσκολο αγώνα απέναντι στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να διασφαλίσουμε πως όλα τα παιδιά, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, από όπου και αν προέρχονται, θα έχουν ίση και δίκαιη πρόσβαση στους καρπούς της επιστημονικής γνώσης, την περίθαλψη και τις πιο εξελιγμένες θεραπείες. 

Αυτός ήταν και ο πυρήνας της διαδικτυακής Ημερίδας "UNESCO-Ανοικτή Επιστήμη-Τεχνητή Νοημοσύνη: Νέοι Ορίζοντες, Οράματα και Όρια" που συνδιοργανώθηκε από το Ίδρυμά μας και τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ", υπό την αιγίδα της UNESCO και με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων. 

Καταφέραμε να ενώσουμε φωνές και δυνάμεις στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα πως αν οι νέες τεχνολογίες, ανάμεσά τους και η Τεχνητή Νοημοσύνη, χρησιμοποιηθούν σωστά, οριοθετηθούν με γνώμονα τον Άνθρωπο και διανεμηθούν δίκαια, τότε όλα τα παιδιά με καρκίνο θα έχουν δικαίωμα στην ελπίδα. Τους αφιερώνουμε αυτή την ημέρα με ό,τι πιο σύγχρονο και σημαντικό επιτελείται αυτή την στιγμή στον κόσμο με πρωτοπόρο την UNESCO απέναντι στις προκλήσεις του αύριο.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»