«Ιερό» παρασκήνιο για τη διάδοχη κατάσταση στη Μητρόπολη Ρεθύμνου, μετά την εκλογή του τοπικού μητροπολίτη, κ. Ευγενίου, στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αναμένεται να συνεδριάσει για να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη στις 18 Φεβρουαρίου, με το έργο των ιεραρχών να θεωρείται δύσκολο. Φαβορί, πάντως, θεωρείται ο επίσκοπος Κνωσού, κ. Πρόδρομος Ξενάκης, στον οποίο αναφέρθηκε μάλιστα με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Κρουσώνα, λέγοντας ότι συλλειτούργησε «με τον αγαπητό Πρόδρομο, που είναι ο διάδοχός μου σε όλες τις θέσεις που κατείχα».

Άλλο όνομα που ακούγεται είναι αυτό του επισκόπου Δορυλαίου, κ. Δαμασκηνού Λιονάκη, αλλά και του αρχιμανδρίτη Βασίλειου Παπαδάκη, ηγουμένου της Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, για τον οποίο λέγεται ότι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώνουν υπογραφές υπέρ του.

Παράλληλα, συζητούνται οι περιπτώσεις του επιστάτη της Μονής Αγίου Παύλου Γάλλου, π. Ανθιμου Μαντζουράνη, του ηγουμένου της Μονής Αττάλης-Μπαλή, π. Παρθένιου Καλυβιανάκη, του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Λάμπης και Σφακίων, π. Αθανάσιου Καραχάλιου, καθώς των αρχιμανδριτών Φιλόθεου Κουκουναρά και Αγαθάγγελου Κουμή.

Εχουν ακουστεί επίσης τα ονόματα του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Μεθόδιου Βερνιδάκη, του ηγουμένου της Μονής Επανωσήφη, Βαρθολομαίου Βογιατζόγλου, και του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, Τίτου Ταμπακάκη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 12/2