Μάρτυρες σε απίστευτα σκηνικά γίνονται καθημερινά οι γιατροί και οι νοσηλευτές που συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κοροναϊού.

Υπάρχουν πολλοί πολίτες που δεν έχουν πειστεί για την ασφάλεια των εμβολίων και έτσι όταν προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, δεν λείπουν τα ευτράπελα. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, για παράδειγμα, στην Άνω Πόλη Πατρών έχουν καταγραφεί διάφορα αξιοσημείωτα περιστατικά στα εμβολιαστικά κέντρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του pelop.gr, μία γυναίκα από την Πάτρα πήγε να εμβολιαστεί, αλλά όχι μόνη. Συνοδευόταν από τον πνευματικό της, προκείμενου, όπως είπε, αν πάθει κάτι από τον εμβολιασμό να την «διαβάσει» επιτόπου.

Μία άλλη γυναίκα είχε πάει στο εμβολιαστικό κέντρο του ΙΚΑ Άνω Πόλης με ένα μπουκάλι αγιασμό. Όταν ήρθε η ώρα της εμβολιαστικής δόσης, ρώτησε τη νοσηλεύτρια που θα την τρυπήσει και έριξε αγιασμό στο σημείο, γιατί πίστευε πως έτσι δε θα πάθει τίποτα.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που οι νοσηλευτές κλίνονται να πείσουν τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να πάθουν κάτι. Πριν λίγες μέρες, ένα ηλικιωμένος ζήτησε από την νοσηλεύτρια που του έκανε το εμβόλιο να του κάνει επιτόπου και ένα self test για να διαπιστωθεί αν … κόλλησε κορωνοϊό από το εμβόλιο.