Συγκίνηση προκάλεσε η αγκαλιά που είχε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη με τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς από τη Φολέγανδρο, οι κόρες των οποίων δολοφονήθηκαν βίαια.




Το πρωί της Δευτέρας η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μόλις είδε τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς να την πλησιάζει στα δικαστήρια -λίγο πριν τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της- έπεσε στην αγκαλιά της, ενώ λίγο μετά πλησίασε και η μητέρα της Ερατώς, της κοπέλας που είχε δολοφονηθεί στη Λέσβο το 2019, και αγκαλιάστηκαν και οι τρεις.

Σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Εφετείο η δίκη για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018.

Στο εδώλιο κάθισαν και πάλι οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο 23χρονος νεαρός αλβανικής καταγωγής και ο 24χρονος Ροδίτης, προκειμένου να δικαστούν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό. Οι δυο καταδικασθέντες θα κληθούν να δώσουν ξανά απαντήσεις για τη συμμετοχή τους στο φρικτό έγκλημα, κάτι που δεν έκαναν στη πρωτοβάθμια δίκη, καθώς ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με την απόφαση που είχε εκδώσει τον Ιούνιο του 2020 είχε καταδικάσει τους δυο νεαρούς σε ισόβια για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας και σε κάθειρξη 15 ετών για το βιασμό της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

Δικαστές και ένορκοι δεν τους είχαν αναγνωρίσει τότε κανένα ελαφρυντικό. Κάτι, που οι δυο κατηγορούμενοι θα επιδιώξουν τώρα ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Αν το πετύχουν τότε η ποινή που τους επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2020 θα μειωθεί.